Neka vas sunčan dan ne prevari: Ponesite kišobran, uveče stižu padavine

U Beogradu se očekuje pretežno sunčano vreme

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

U Srbiji će ovog jutra na jugozapadu i zapadu ponegde biti maglovito, a tokom dana u većem delu zemlje pretežno sunčano, samo u Timočkoj Krajini umereno do potpuno oblačno, ponegde sa rosuljom.

Uveče sa jugozapada i zapada naoblačenje, tokom noći kiša. Vetar će bitislab, u košavskom području umeren i jak, na jugu Banata sa olujnim udarima.

Jutarnja temperatura od minus jedan do sedam, na jugu Banata oko 11 stepeni, najviša od 15 do 19, u Timockoj Krajini oko 12 stepeni, saopštio je Republički hidrometerološki zavod.

Printscreen: RHMZ

U Beogradu se očekuje pretežno sunčano vreme.

Duvaće umeren i jak jugoistočni vetar. Jutarnja temperatura biće oko sedam, najviša dnevna oko 19 stepeni.

U utorak će biti oblačno sa kišom, vetrovito i malo hladnije. Posle podne se očekuje prestanak padavina i delimično razvedravanje. Umeren i jak jugoistočni vetar posle podne će biti u skretanju na severozapadni.

Do subote će biti umereno do potpuno oblačno, povremeno sa kišom, naročito u petak i subotu. Biće toplo, sa dnevnom temperaturama znatno iznad prosečnih vrednosti - oko i iznad 20 stepeni. U sredu i četvrtak duvaće umeren i jak jugoistočni vetar. Od nedelje pretežno sunčano uz manji pad dnevne temperature.

Video: Da li je ovo najljepši izlazak sunca ikada viđen?!

(Telegraf.rs)