Dr Sazdanović odlazi iz KC KG, postaje državni sekretar u Ministarstvu zdravlja: "Sve vreme smo operisali"

- Mi smo operisali i karcinome i najteže onkološke pacijente - rekao je Sazdanović

Predrag Sazdanović / Printskrin: Youtube/RTV Kragujevac

Vršilac dužnosti Univerzitetskog Kliničkog centra Kragujevac Predrag Sazdanović izjavio je danas da su u tom centru, uprkos odluci o stopiranju operativnog programa najugroženiji pacijenti sve vreme operisani.

On je Tanjugu rekao da su odluku o stopiranju operativnog programa, koju je on nedavno potpisao, pojedini mediji iskoristili u politčke svrhe i za napad na njega lično, što je, kako je rekao, i očekivao.

- Mi smo operisali i karcinome i najteže onkološke pacijente. Koristim priliku da pohvalim većinu medija koji su vrlo objektivno i precizno izveštavali o našim problemima koje ovde imamo dok su pojedini mediji iskoristili ovu vest u političke svrhe. Želim da naglasim da nema mesta politici u zdravstvu i da ponovim da i pored odluke o zabrani mi smo operisali sve onkološke pacijente - rekao je Sazdanović.

Na pitanje zašto je u četvrtak govorio o potpunoj zabrani operativnog programa, a danas priča da je operacija ipak bilo, Sazdanović je samo rekao da je za nesmetano funkcionisanje jedne zdravstvene ustanove vrlo važno i medijsko izveštavanje i to kako vest pojedini plasiraju u javnosti.

Kako je rekao, rad UKC Kragujevac je transparentan i zahvaljujući objektivnom pisanju medija ova zdravstvena ustanova je dobila medijsku pažnju i prisutnost u javnosti.

- S druge strane, postoje mediji koji žele da od svih stvari naprave političku priču, što je nedopustivo u našem zdravstvu i zato sam ovu distrakciji i upotrebio da vidim kako će ko da se ponaša. Da ponovim još jednom, i pored odluke koja je bila jasna i medijski prezentovana, mi smo operisali svih ovih 15 dana i Klinički centar Kragujevac će nastavititi i sledeće nedelje da operiše najteže onkološke pacijente - precizirao je Sazdanović.

On je Tanjugu potvrdio informaciju da odlazi sa mesta direktora Univerzitetskog Kliničkog centra, ali da razlog tome nije njegova smena, već prelazak na funkciju državnog sekretara u Ministarstvu zdravlja i to na predlog ministra Zlatibora Lončara.

(Telegraf.rs)