Sećate se Dekija (7), kojem je srce na desnoj strani? Dečak imao jednu želju, policajci je ispunili

Sedmogodišnji mališan Dejan Radojčić iz Sremske Mitrovice fasciniran je policijom, a njegova baka koja brine o njemu, potrudila se da ispuni želju svom unuku

Foto: Facebook/Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije

Zdrav čovek ima hiljadu želja, a bolestan samo jednu - da ozdravi. A jedan predivan dečak, koji boluje od cerebralne paralize, imao je posve specifičnu želju - da upozna policajce i bude jedan od njih bar na jedan dan.

Mali Dejan Radojčić (7) iz Sremske Mitrovice, dečak koji je rođen pre vremena, sa srcem na desnoj strani, jetrom na levoj i sa dve slezine, fasciniran je policijom, o čemu je pričao svojoj baki Milanki. Ona se potom obratila MUP-u sa molbom da mu ispune želju, a policajci se ni u jednom trenu nisu  dvoumili - iznenadili su Dekija i ulepšali mu dan.

- Dečak Dejan Radojčić iz Sremske Mitrovice boluje od cerebralne paralize. On je fasciniran policijom i policijskim poslom. Njegova baka nam se obratila i zamolila da mu policajci ispune želju i da ga posete. Policijski službenici iz Policijske uprave Sremska Mitrovica su vrlo rado prihvatili poziv njegove bake i posetili ih. Dejan je bio presrećan zbog posete i poklona koje je dobio, a ni naše kolege nisu krile oduševljenje što su jednom dečaku ispunile želju - navodi se na Fejsbuk stranici Ministarstva unutrašnjih poslova.

Kako se može videti na objavljenim fotografijama, Deki je dobio "policijsku" majicu, ali i plišanu igračku sa likom Čejsa, kuce policajca iz crtaća "Patrolne šape".

Podsetimo, o malom Dejanu brine baka, jer mu je majka bolesna, a oca nema. Ovaj hrabri lavić je sa šest meseci dobio izliv krvi na mozgu gde je primećena cista. Sve to i danas prati epilepsija, ali i cerebralna paraliza. Dejan je ostao na nivou deteta od dve godine, a baka Milanka sa njim svakodnevno mora da radi vežbice, vodi ga kod logopeda, defektologa, psihologa.

(Telegraf.rs)