Tragikomičan prizor u Novom Pazaru: Kamion prevozio zapaljen kontejner, gradska čistoća odgovorila

Takođe, ne zna se kome i zbog čega je pala na pamet ova suluda ideja

Koliko komično, toliko i tragično bilo je ono što su građani Novog Pazara nedavno mogli videti u svom gradu. Naime, društvenim mrežama kruži snimak kamiona koji kao svoj teret nosi ogroman kontejner u kome bukti plamen.

Iako najpre nije bilo jasno da li je u pitanju kamion neke gradske ustanove ili pripada privatnom vlasniku, kao ni kakvog je porekla sadržaj koji gori u kontejneru, ono što je vidno jeste da je u pitanju pravi atak na životnu sredinu, budući da se jasno vidi kako iz plamena kulja gust i crn dim.

Takođe, nije se znalo kome i zbog čega je pala na pamet ideja.

Šta su građani, koji su se našli na licu mesta, pomislili kada su videli ovaj prizor, teško je reći. Uglavnom, niko nije mogao da se ne okrene i zastane bar na sekund.

A ni komentari sa mreža nisu izostali. "Da li je ovo realno", "Zašto niko ne reaguje", "Van svake pameti", reagovali su ljudi.

Kako se na kraju ispostavilo sporni "teret" prevozio je kamion gradske čistoće. Kako je naknadno saopštilo JKP "Gradska čistoća" iz Novog Pazara, neko od građana je bacio pepeo u kontejner, koji se u toku vožnje zapalio i rasplamsao.

- Zahvaljujući prisebnosti vozača izbegnuta je velika šteta a mogao je neko i da se povredi od požara koji je izbio na kištri u toku prevoza ka deponiji. Neko je bacio žar u nju i u toku vožnje vatra se rasplamsala - saopštili su i apelovali na građane da budu više odgovorni.

- Molba za sve građane da pre bacanja pepela i zapaljivih materijala u kištre, kontejnere ili kante obavezno ih ugase i provere opet prilikom bacanja kako bi izbegli ove nemile događaje.

(Telegraf.rs)