U Čačku za dan preminula 4 pacijenta od korone, smiruje se situacija u vrtiću i domu za stare

Proces vakcinacije i revakcinacije teče uobičajenim tokom i po određenom planu

Foto: Tanjug/AP

Na kovid odeljenjima čačanske bolnice u protekla 24 sata od posledica infekcije korona virusom preminula su još četiri pacijenta, a radi se o tri osobe iz Čačka i jednoj iz Ivanjice.

U Opštoj bolnici u Čačku trenutno je hospitalizovano 139 kovid bolesnika. U respiratornom centru nalazi se 14 pacijenata, a jedan sa izrazito teškom slikom priključen je na respirator.

U ovoj zdravstvenoj ustanovi evidentirano je još 15 prijema i osam otpusta, a u prijemno trijažnoj ambulanti obavljeno je 127 pregleda, od čega je 79 prvih.

- Kada je u pitanju opšta praksa, ona nije opterćena kako je to bilo u novembru i decembru. Što se tiče broja traženih pregleda PCR i na antigen na nivou okruga ustalio se na 33, 31, 35%. U Gornjem Milanovcu je preko 50% pozitivnih, Ivanjica oko 30, 40%, dok je Čačak na nekih 20 i nešto odsto - kazao je dr Mihailo Luković, rukovodilac Radnog tima za praćenje širenja virusa korona.

Dr Luković je istakao da kada su u pitanju vrtić "Mali Kapetan" i Dom za stare u Kačulicama, situacija se smiruje, inspekcijske službe rade svojim tokom. Data je saglasnost za takmičenje "Zlatni pojas" te da se po epidemiološkim merama i uslovima koje su propisane ono i održi.

Proces vakcinacije i revakcinacije teče uobičajenim tokom i po određenom planu. Obavljaju se revakcinacije, a kad je ko i koju dozu primio, dobija poziv i dolazi na punktove za imunizaciju, u zavisnosti od toga koja je vrsta vakcine na redu.

(Telegraf.rs)