RHMZ izdao upozorenje na ledenu kišu: I vodostaj nekoliko reka biće u porastu

Ovog jutra se očekuje i ledena kiša u Vojvodini

Foto: Tanjug/Dušan Aničić

Republički hidrometeorološki zavod upozorava na ledenu kišu u Vojvodini ovoga jutra. Takođe, izdato je i hidrološko upozorenje za vodostaj iznad granice redovne odbrane na nekoliko reka.

- Ujutru na području Vojvodine lokalna pojava kiše koja će se lediti pri tlu - stoji u upozorenju RHMZ-a.

U hidrološkom upozorenju za koje je naznačeno da važi tokom šest sati, u peroiodu 04.40 do 10.40, istakli su situaciju u okolini sledećih reka:

- Tokom 01. februara vodostaji na gornjem toku Zapadne Morave sa pritokama, na Ibru, na donjem toku Južne Morave, Toplici, Jablanici, Veternici i Pustoj će biti u porastu i kretaće se iznad granica redovne odbrane od poplava - navedeno je.

Takođe je izdato i upozorenje za 2. februar.

- Tokom 01. i 02. februara vodostaji na Belom i Crnom Timoku će biti u manjem porastu sa približavanjem granicama redovne odbrane od poplava. Vodostaji na Savi kod Šapca i na Tamišu kod Jaše Tomić će 01./02. februara prevazići granicu redovne odbrane od poplava.

Printscreen RHMZ

Prethodno je najavljeno da će danas u severnim, centralnim i zapadnim predelima Srbije biti oblačno i hladno sa kišom, susnežicom i snegom, ponegde i sa ledenom kišom, uglavnom na severu Vojvodine, te da će maksimalna dnevna temperatura dostići 10. podeok, i to na jugu i jugoistoku zemlje.

Video: Pala ledena kiša

(Telegraf.rs)