Budimo društveno odgovorni i u 2021.

Humanitarnim „Balkanskim špijunom“ u saradnji sa glumačkim legendama, kompanija Mozzart je najavila godinu velikih projekata, a čim se spustila zavesa na prvu zoom predstavu u Evropi, nastavljen je niz donacija brojnim udruženjima

Foto: Branko Starčević

Godina je počela jedinstvenim projektom sa glumačkim legendama za pomoć glumcima, a prvom zoom predstavom u Evropi, kompanija Mozzart najavila da će i dalje igrati glavne uloge na velikoj filantropskoj sceni. Predan humanitarni rad tokom krize zbog korona virusa rezultirao je nikad jačom podrškom celokupnoj zajednici, ne samo zdravstvenom sistemu. Čim je spuštena zavesa na „Balkanskog špijuna“, čijim šerovanjem je prikupljeno 30.000 evra za pomoć Udruženju dramskih umetnika Srbije, predstavnici ove društveno odgovorne kompanije nastavili su da obilaze brojne organizacije kojima su potrebni timski igrači u solidarnoj misiji.

Foto: Branko Starčević

I u januaru su svake nedelje na adrese raznih ustanova i centara stizale Mozzartove donacije, a pomoć nije bila potrebna samo u prikupljanju sredstava za paketiće.

- Prioritet je bio da više od 1.000 prazničnih darova dođe do mališana širom Srbije, a njihovi osmesi su nam uvek inspiracija za nove humanitarne akcije. U prethodnom periodu smo pomogli Centru za cerebralnu i dečju paralizu Beograda, organizaciji Autizam Valjevo, kao i Centru za unapređenje društva, a dobitak sa humanitarnog tiketa rediteljke Ana Marije Rosi je usmeren fondaciji Podrži život – ističe Borjan Popović, direktor sektora korporativnih komunikacija u Mozzartu.

Foto: Branko Starčević

Podržan je i rad Udruženja Hrabriša, kupovinom njihovih majici, a ovaj niz donacija je samo uvod u nove velike projekte za podršku celoj zajednici. Takođe, ova kompanija nikad ne prekida svoje redovne akcije, pa su novi dresovi stizali do novih šampiona i tokom zimske pauze u fudbalu. Poslednji u nizu na listi od 5.000 sportista su igrači Partizana iz Draževca, koji će zaigrati u novoj opremi već na startu prolećnog šampionata.

(Telegraf.rs/PR)