Policija dobila anonimnu prijavu da su navijači na utakmici u Crnoj Bari: Klub kažnjen sa 300.000

Policija u Bogatiću je podnela prijavu Osnovnom javnom tužilaštvu, koje će se izjasniti o pokretanju krivičnog postupka protiv kluba i odgovornog lica

Foto: Pixabay

Na komšijskom derbiju Mačvanske okružne lige, između fudbalskih klubova "Hajduk Stanko" iz Crne Bare i "Drina" iz Badovinaca, na igralištu u Crnoj Bari kod Bogatić, policija i komunalna inspekcija zatekle su oko stotinak navijača, čime su prekršene mere za suzbijanje epidemije korona virusa. Policija je rasterala navijače, a klub iz Crne Bare kažnjen je sa 300.000 dinara.

- Policija je primila anonimnu prijavu da se utakmica igra u prisustvu publike, što nije dozvoljeno. U poluvremenu, kada su policajci i komunalni inspektor izašli na lice mesta, oko fudbalskg terena bilo je oko stotinu ljudi - navodi izvor Telegrafa.rs.

Drugo poluvreme utakmice je odigrano bez prisustva publike, kako je propisano merama za sprečavanje širenja korona virusa.

Komunalni inspektor je na licu mesta napisao prekršajni nalog, pa će predsednik kluba kao odgovorno lice morati da plati kaznu u iznosu 50.000 dinara, a Fudbalski klub "Hajduk Stanko" je kažnjen sa 300.000 dinara.

Policija u Bogatiću je podnela prijavu Osnovnom javnom tužilaštvu, koje će se izjasniti o pokretanju krivičnog postupka protiv kluba i odgovornog lica.

Inače, epidemija korona virusa u Bogatiću ne posustaje. Samo prošle sedmice je registrovano 272 novoobolelih a sa 530 kovid pozitivnih ova opština je, prema broju stanovnika, na neslavnom vrhu u Mačvanskom okrugu, pre Šapca i Loznice.

Video: Kisić: Ostaju na snazi postojeće restriktivne mere

(Telegraf.rs)