Fotografije snega u Srbiji, u ovom delu je ozbiljno napadao: One najbajkovitije dolaze sa planine

Narednih dana najavljeno je oblačno vreme, dok se susnežica i sneg očekuju u višim predelima

Uveliko smo zašli u decembar, a sneg smo do sada viđali tek katkad na visokim planinama. Govorili smo "Prvi sneg!" a onda je ponovo vreme bilo poznojesenje. Pa, danas je već druga priča.

Sneg je ozbiljno napadao, pre svega, u istočnoj Srbiji, pa su društvene mreže preplavile bele slike iz Bora, Zaječara, Negotina, Soko Banje...

 

Ipak, čini se da ćemo na novu vejavicu morati da pričekamo.

U prvoj polovini decembra nema izgleda da ćemo se boriti sa smetovima ili da ćemo baš moći da se takmičimo koji grad ima boljeg sneška.

Narednih dana najavljeno je oblačno vreme, dok se susnežica i sneg očekuju u višim predelima.

Osim toga, vetar nas još nije "napustio", pa se olujni udari košave očekuju i sutra, a jaki vetrovi očekuju se i na planinama.

Na jugu Banata mogu da se očekuju i orkanski udari, preko 120 kilometara na sat.

Poslednjih dana govori se o jakom vetru ne samo u Banatu nego i u planinama - a da je zimska idila moguća i bez snega, pokazuju neverovatne fotografije nastale na Staroj Planini. Mraz je bio toliko jak da je prošarao biljke, znake, kamenje.

Led se formirao kao debeli kristal i jednoj od najlepših naših planina dao potpuno drugačiji izgled. Tako Stara Planina izgleda u vreme kada se mnogo manje ljudi usuđuje da krene put Midžora.

No, ipak, slike iz Bora, Zaječara i drugih mesta istočno od Morave dovoljne su da nam stave do znanja da je zima kucnula na vrata.

Sneg je pao i na Zlatiboru i Maljenu.

(Telegraf.rs)