Korona ušla u još jedan srpski vrtić: Četvoro zaposlenih pozitivni u Prijepolju

Ustanova za sada radi punim kapacitetom a koliko dece će nastaviti da dolazi posle ovih informacija, biće poznato u četvrtak

Foto: Shutterstock

Korona je ovih dana ušla i u predškolsku ustanovu "Miša Cvijović" u Prijepolju, u kojoj je potvrđena zaraza kod četvoro zaposlenih, kod dva vaspitača, jednog administrativnog radnika i jedne spremačice, piše List Polimlje.

Zbog toga je danas održan sastanak sa predstavnicima lokalne samouprave na kom je ocenjeno da situacija nije alarmantna i da, za sada, ne treba zatvarati ni jedan objekat ove ustanove, ali je važno pratiti stanje i sprovoditi sve mere bezbednosti.

Prema rečima direktorice Ivane Krpović sva deca su zdrava, što se tiče zaraženih svi imaju blage simptome kovida 19 i nalaze se u izolaciji i na kućnom lečenju.

U vrtiću su dodatno pojačane mere održavanja higijene i dezinfekcije a svi zaposleni od početka epidemije nose zaštitnu opremu. Ipak, prema preporukama Zavoda za javno zdravlje roditelji su obavešteni o stanju tako da će sami doneti odluku o tome da li će i dalje dovoditi decu u vrtić.

Ustanova za sada radi punim kapacitetom a koliko dece će nastaviti da dolazi posle ovih informacija, biće poznato u četvrtak, kaže direktorka Krpović.

(Telegraf.rs)