Sve teža situacija u požarevačkoj bolnici: Primljeno 17 osoba iz Beograda, 54 medicinara zaražena

Tri osobe su na respiratoru

Foto: obp.rs

U kovid bolnici u Požarevcu trenutno je na lečenju 99 pacijenata sa simptomima korona virusa, od kojih je 17 iz Beograda, a ostali su iz Braničevskog okruga.

Infekcija kovid-19 potvrđena je kod više od 60 njih, dok se za ostale pacijente čekaju rezultati testova, kako navode iz požarevačke bolnice.

Ističu da su tokom jučerašnjeg dana imali 22 pregleda, od čega 9 novih prijema na bolničko lečenje.

- Tri pacijenta su na respiratoru, a pet na neinvazivnoj ventilaciji (NIV). Oko 60 njih prima dodatni kiseonik. Sve češći su teži oblici infekcije, pa je i opšta klinička slika kovid pacijenata uglavnom teška - navode iz bolnice.

Kako dodaju, na današnji dan je infekcija potvrđena kod 54 zaposlena u Opštoj bolnici Požarevac, od kojih je četvoro hospitalizovano i njihovo zdravstveno stanje je stabilno. Počeli smo kontrolne testove kod zdravstvenih radnika kojima je istekao period izolacije, očekujemo da se jedan broj njih vrati na posao.

- Zbog kritičnosti situacije i sve većeg broja novoobolelih u Braničevskom okrugu, apelujemo na građane da poštuju sve propisane i preporučene mere zaštite - navodi se u saopštenju direktora bolnice, dr Danka Nikolića.

Video: Dnevno trošimo mesečni kiseonik: Najgora situacija u Beogradu, ne pravite kontakte 10 dana

(Telegraf.rs)