Dr Kon se oglasio na Fejsbuku zbog (ne)nošenja maski: "Da li baš sve mora biti obavezna mera?"

U Srbiji su danas zabeležena 102 slučaja korona virusa, a jedna osoba je preminula

Dr Predrag Kon / Foto: Tanjug/Slobodan Miljević

Dr Predrag Kon ukazao je na svom Fejsbuk profilu na pojavu koju je primetio u našem društvu, a za koju veruje da doprinosi širenju korona virusa.

- Ekstremno je retko nošenje maske na otvorenom prostoru... iako je to jasna preporuka da bi se smanjila cirkulacija i potencijal virusa. Nemali broj tumači da preporuke treba ismevati... a neki stručnjaci čak i "podučavaju" da maske ne treba nositi - napisao je Kon.

Foto: Printskrin Predrag Kon Facebook

- Kako onda sprečiti novi talas kovid-19? Da li baš sve mora biti obavezna mera? - zapitao se dr Kon na ovoj društvenoj mreži.

Podsetimo, pojedine zemlje u svetu, ali i okruženju, već se bore sa dramatičnim rastom obolelih od kovida 19.

U Sloveniji je u poslednja 24 sata od 2.956 testiranih osoba potvrđeno rekordnih 411 slučajave zaraze korona virusom, objavila je slovenačka vlada.

U Rusiji su potvrđena 13.634 nova slučaja korona virusa, što je najveći broj novozaraženih od početka pandemije, objavljeno je u Moskvi.

U Austriji je, u poslednja 24 sata, registrovano 896 nova slučaja zaraze korona virusom, što je novi rekord za nedelju.

U Češkoj se korona virus širi rapidnom brzinom i u subotu je zabeleženo 8.618 novih slučajeva, a Bugarska i Makedonija takođe su probile neslavne rekorde - sa 612, odnosno 393 novoobolelih.

U Srbiji je danas zabeležneo je 102 slučaja korona virusa, a jedna osoba je preminula.

(Telegraf.rs)