Kiša ne staje skoro 20 sati: Palo 35 l kiše, meterolog otkriva kad ćemo moći da odložimo kišobrane

U ostalim krajevima Srbije palo je od 10 do 30 mm kiše po metru kvadratnom

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Kiša u Beogradu ne prestaje da pada već 19. sat, a kišobrani će stanovnicima prestonice biti potrebni bar do podneva, kada će, kako prognozira meteorolog Đorđe Đurić, padavine konačno prestati.

Kako kaže za portal Telegraf.rs, kiša je počela da pada u sredu oko 16 časova, a do 9.30 sati ovog jutra, u Beogradu je palo oko 35 litara kiše, dakle dva litra po satu.

- U Beogradu je od juče do jutros palo najviše kiše u celoj zemlji. U ostalim krajevima Srbije palo je od 10 do 30 mm kiše po metru kvadratnom. Ipak, ovo je normalna, umerena kiša za ovo doba godine - navodi naš sagovornik.

Dodaje i da je zanimljivo to što je kiša već prestala da pada na severu zemlje, odnosno u Subotici i Somboru, gde je potpuno vedro.

Na kišu i padavine nećemo morati da mislimo sve do ponedeljka, jer nas, kako navodi meteorolog Đurić, očekuju tri sunčana dana.

- Sutra i za vikend neće biti padavina, biće sunčano sa temperaturom oko 20 stepeni. Kiša nas ponovo očekuje u ponedeljak, kada nam dolazi ciklon sa zapada, a takvo vreme, oblačno i kišovito, zadržaće se do srede. Ovo su padavine umerenog intenziteta. One zauzimaju veliki prostor, nisu lokalnog karaktera, a ovaj sistem je ogroman, ceo Balkan je pod ovim oblacima - navodi Đurić za Telegraf.rs.

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), u petak ujutru nas u većem delu zemlje očekuje vedro i hladno vreme, na jugoistoku još ponegde umereno oblačno.

U toku dana u svim krajevima pretežno sunčano. Vetar slab i umeren, na istoku povremeno jak, severozapadni, uveče u slabljenju. Najniža temperatura kretaće se od 6 stepeni na severu do 14 u Negotinskoj Krajini, a najviša od 18 do 22.

Video: Jako nevreme pogodilo i Beograd

(Telegraf.rs)