Vučić: Srbija će biti među prvih 20 koje će vakcinu da plate, pokušaćemo da ih besplatno damo svima

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da ćemo znati da je najgori talas virusa kovid-19 prošao kada na dnevnom nivou budemo imali manje od 5 preminulih i da očekuje da ćemo početkom decembra imati vakcinu protiv korone

Foto: Tanjug/AP

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je, govoreći o epidemiji korona virusa, da su brojevi sve bolji.

- Nadam se da ćemo da se izborimo. Podaci su danas bolji nego što su bili juče, o čemu će govoriti Krizni štab. Tako da, kada god pokažemo ozbiljnost i snagu, uz pomoć naših lekara i medicinskih sestara, rezultati su dobri - rekao je predsednik Srbije.

Kako je istakao, može samo da moli građane da provere koliko je neka zemlja kog dana testirala ljudi.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

- Ako je testirala manje, ima manje zaraženih, i suprotno. Zato testiramo ubedljivo najviše, i među prve četiri zemlje smo u Evropi po broju testiranja - naveo je Vučić.

Kako je rekao, očekuje da ćemo početkom decembra imati vakcinu protiv korone.

Bićemo među prvih 20 zemalja koji će tu vakcinu da plate i pokušaćemo da ih besplatno damo građanima. Čim se bude pojavila, daćemo sve od sebe da ne budemo poslednji u tom krugu - istakao je predsednik.

- Svi brojevi od ponedeljka su bolji, i od onog što čujemo od lekara, po broju ljudi koji ostaju u bolnicama, i sa nešto su lakšim simptomima. Nije vreme za opuštanje, kada budemo spustili broj mrtvih na ispod 3, ispod 5, onda ćemo znati da je ovaj najgori talas prošao - istakao je Vučić.

On je dodao da je ponosan na lekare i medicinsko osoblje, i da nema tome šta da doda.

Video: Gojković upozorio kupače: Nemojte da se kajete zbog nekoliko minuta zadovoljstva

(Telegraf.rs)