Pacijent pronađen mrtav u dvorištu leskovačke bolnice: Slučaj se ispituje

Njegovo beživotno telo je pronašla čistačica Opšte bolnice Leskovac oko 6 ujutru ispred zgrade dijalize, a nešto ranije je ovom čoveku ukazana zdravstvena pomoć u leskovačkom Urgentnom centru

Printskrin: Youtube/RTS1

Više javno tužilaštvo u Leskovcu pokrenuće istragu povodom smrti muškarca (54) čije je beživotno telo pronađeno ujutru 15. jula ispred zgrade Službe dijalize u bolničkom krugu u ovom gradu, piše Jugmedia.

Njegovo beživotno telo je pronašla čistačica Opšte bolnice Leskovac oko 6 ujturu ispred zgrade dijalize, a nešto ranije je ovom čoveku ukazana zdravstvena pomoć u leskovačkom Urgentnom centru.

- Ovaj čovek je sa povredom na glavi prevežen u Urgentni centar iz Vlasotinca. Lekari tvrde da je bio u vidno alkoholisanom stanju i agresivan prema zdravstvenim radnicima, koji su ipak uspeli da mu zašiju ranu na glavi. Zbog hematoma koji je imao, urađen mu je rendgen, ali nije i skener. Trenutno se utvrđuje zbog čega to nije urađeno. Bolnica će po nalogu istražnog sudije Višeg suda u Leskovcu formirati komisiju koja će sprovesti unutrašnju kontrolu“, potvrđeno je ovom portalu iz vrha uprave ove zdravstvene ustanove.

Za sada je nepoznata i činjenica da li je nesrećni čovek samoinicijativno napustio Urgentni centar.

Po nalogu istražnog sudije urađena je i obdukcija ovog pacijenta u Opštoj bolnici Leskovac.

(Telegraf.rs)