Gde je i šta radi doktor Kon: Peta konferencija u drugom krugu bez njega

Doktor Predrag Kon najčešće je odgovarao na pitanja novinara u prvom piku korona virusa

Foto: Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević

Redovan "gost" na konferencijama za novinare Kriznog štaba epidemiolog Predrag Kon, član ovog tela, otkako su u ponedeljak počela svakodnevna obraćanja medijima u 15 sati, još nijednom se nije pojavio. Postavlja se pitanje zašto? 

Danas je peti dan kako se održava konferencija za medije u 15 sati, a do sada su maltene svi članovi Kriznog štaba bar po jednom pojavili samo dr Kon nije.

Ruku na srce, to se ne može reći i za gostovanja na televizijima, gde je redovno prisutan.

Printskrin: RTS

Doktor Kon je dobro, zdrav je, da li će biti sutra ovde ili prekosutra, to sve zavisi od njega. On ima mnogo obaveza i ne postoji nikakav poseban razlog zašto nije ovde - kazao je na današnjoj konferenciji za štampu ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Poslednje pojavljivanje dr Kona bilo je jutros na televiziji RTS, a pre toga je bio na B92, posle kojeg se oglasio i na svom Fejsbuku, pošto su pogrešno na njihovom portalu prenete njegove reči.

- Pozovu te u emisiju a onda na sopstvenom portalu b92 prenesu sve brojke pogrešno... A onda svi pisani mediji prepišu netačne brojke i sve drugo što je na portalu napisano potpuno suprotno od poruke koju si poslao. Srećom postoji originalni snimak. Emisija Fokus B92 15.07.2020 - napisao je dr Kon.

Doktor Kon jedan je od članova Kriznih štaba koji je već duže vreme na meti kritika javnosti, zbog čega je u jednom trenuku podneo ostavku, koju predsednik Aleksandar Vučić nije prihvatio, a jednom je svoju fotelju ponudio dr Zoranu Radovanoviću, epidemiologu.

Za svaku odluku Kriznog štaba, bilo to uvođenje novih mera, ili njihovo popuštanje, dr Kon je bio meta.

(Lj. R.)