Predivan gest policajaca iz Pančeva: Dečaku odneli rođendansku tortu i pevali mu pesmu ispred kuće

Policajci iz Pančeva usrećili su tortama nekoliko porodica

Foto:Privatna arhiva

Tri policijska automobila ulaze u ulicu, sirene, 4 policajca i 2 policajke izlaze ispred jedne kuće... Policajci iz Pančeva oduševili su predivnim gestom kada su došli ispred kuće jednog mališana da mu čestitaju rođendan i doneli mu tortu.

Iz Policijske uprave Pančevo dobili smo informaciju da su policajci za prvomajske praznike skupili novac i odlučili da usreće dve socijalno ugrožene porodice. Pančevački policajci tortama su obradovali jednu porodicu sa petoro dece i jednu sa jedanaestoro dece.

Onda je, priča naš sagovornik, jedna policajka došla na ideju da obraduju još jednog mališana.

- Komšinica ove porodice iz Banatskog Brestovca je prijateljica sa jednom policajkom. Rekla joj je kako je njihovom mališanu u nedelju rođendan i kako bi policajci mogli da odnesu tortu da vide kako policija čini dobro delo u vanrednoj situaciji. Dečak je želeo da ima druga policajca - kaže naš sagovornik.

I to su, dodaje i uradili.

- Policajci su potom pozvali rodtelje da ih pitaju da li su saglasni sa ovom idejom. Oni su bili saglasni, pa su tako dve policajke i četiri policajca, u tri službena vozila, otišli do njihove kuće sa rođendanskom tortom koju su mu kupili. Nisu ulazili u kuću, ispoštovali su sve mere, maske i rukavice imali su i otac i sin koji su izašli da preuzmu tortu - dodaje naš sagovornik.

Foto: Privatna arhiva

U pitanju je porodica sa četvoro dece, a samo otac je zaposlen, dodaje naš sagovornik.

Video-snimak, na kojem se vidi kako policajci stoje ispred svojih vozila i pevaju mališanu pesmicu za rođendan i tapšu objavila je  na svom Fejsbuku majka dečaka koja je ovaj predivan trenutak zabeležila sa terase.

I Ministarstvo unutrašnjih poslova je na svojoj stranici podelilo ovaj video, kao i još stotinu ljudi. Komentari "Bravo" i "Svaka čast" samo su se nizali.

Video: Slepoj baki policija za 91. rođendan priredila iznenađenje

(M. Brkić)