Pismo doktora Ivanovića koji se oporavlja od korone: Sve je bilo kao na filmu, a ja samo posmatrač

- Ostaje teskoba u grudima za onima koji nisu više među nama i iskrena tuga - kaže doktor Ivanović

Foto: Printskrin Youtube Televizija Leskovac

Doktor leskovačke Opšte bolnice hirurg Predrag Ivanović u želji da izrazi zahvalnost svima koji su brinuli za njega tokom lečenja od virusa korona, poslao je saopštenje medijima u kojem je opisao kako je izgledao njegov put do izlečenja.

Njegovo pismo vam prenosimo u celosti:

"Kao čovek i lekar osećam potrebu da se obratim svima koji koji su bili uz mene, davali mi podršku i uz čiju pomoć sam sada dobro spreman za dalje borbe koje mi život nosi. Razboleo sam se početkom aprila meseca nakon noćnog dežurstva i sve je počelo sa povišenom temperaturom i opštom slabošću. Sve se odvijalo kao na filmu, a ja sam tada bio samo "posmatrač".

Na CT snimku pokazala se obostrana upala pluća i bio sam pozitivan na COVID-19.

Smešten sam na Infektivno odeljenje naše bolnice gde su me čuvali kao najbližeg svog. Ipak, u ponedeljak 13. 4. upućen sam u KC Niš gde sam i primljen istog dana. Bio je to najverovatnije nateži period za mene, a bolest u punom zamahu. Verovatno moj način života i sva pažnja koju su mi ljudi u KC Niš pružili, su mi omogućili da prebrodim krizu.

Izražavam, a da to možda i ne umem najbolje da kažem, neizmernu zahvalnost ljudima koji su brinuli. Sada je lakše i polagano se oporavljam.

Ostaje teskoba u grudima za onima koji nisu više među nama i iskrena tuga za dr Dušankom Živković infektologom OB Leskovac i dr Miodrag Lazićem čuvenim hirurgom KC Niš.

Namerno nisam navodio imena profesora, lekara, med. osoblja i bolničkog osoblja koji su me čuvali kao "malo dete" jer bih nepravedno izostavio nekoga od njih.

I nešto bih da kažem i iz "ugla" pacijenta: naše zdravstvo ima snagu humanih i poslu predanih ljudi, a sa velikom obnovom institucija, koja je uveliko u toku, možemo mirno da kazemo da sustižemo i mnogo razvijenije od nas.

Veliki aplauz za te beskompromisne borce protiv ove bolest.

Video: Kon o mogućem porastu broja zaraženih u narednim danima: Moguće je, ali to su ekscesne cituacije

(Telegraf.rs)