Zaraženi dete (3) i beba u Gornjem Milanovcu: I otac pozitivan na koronu, majka hospitalizovana

Danas biti odlučeno gde će biti hospitalizovani novooboleli otac i deca

Foto: Wikimedia/BrankaVV

Dvoje dece, jedno staro 3 godine, a drugo 18 meseci u Gornjem Milanovcu i njihov otac novi su oboleli od korona virusa, potvrdio je danas Štab za vanredne situacije i njegov komandant, predsednik opštine Dejan Kovačević, prenose Novosti.

- Njihova majka, odnosno supruga, već je ranije obolela od ove zaraze i nalazi se na lečenju u ovdašnjoj Opštoj bolnici. U minula 24 sata, još dva pacijenta su izlečena: jedan od njih otpušten je iz Kliničko-bolničkog centra u Kragujevcu, drugi iz milanovačke bolnice - navode iz Štaba.

Dr Predrag Šutić, direktor Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu navodi da će danas biti odlučeno gde će biti hospitalizovani novooboleli otac i deca.

- Decu ćemo, najverovatnije uz pratnju majke, smestiti u Kragujevcu, ali ćemo definitivnu odluku saopštiti sutra - naveo je on.

Otac, kao vojno lice, trebalo bi da bude smešten u hotel "Merkur" u Vrnjačkoj Banji, a deca sa majkom zatim u neku tercijarnu ustanovu. S njima u porodici žive i očevi roditelji, koji su mu sve vreme otkad je majka smeštena u bolnicu pomagali oko dece.

- Iako su prvi testovi pokazali da su očevi roditelji negativni na Covid 19, ponovićemo im briseve, da bismo predupredili tinjanje zaraze - najavljuje dr Aleksandar Čivović, direktor Doma zdravlja.

(Telegraf.rs)