Priča najpopularnije bake u Srbiji: Kao dete je gledala bogate dok jedu marmeladu i kupila ostatke

Kako su godine prolazile, prestala je da se igra sa njima i obećala sebi da će se potruditi da se nikad više u životu ne grabi oko tuđih mrvica

Foto: Marko Marijoković Instagram

Baka Dragica (68) iz Gaja je poslednjih meseci jedna od glavnih tema na Instagramu u Srbiji. Za to je zaslužan njen unuk Marko koji, kako je Telegraf.rs već pisao, svakodnevno objavljuje njihove zajedničke, komične snimke. Ova baka je svojom iskrenošću, jednostavnošću i humorom do sada privukla i dosta pratilaca, pa ta brojka sada prelazi 106.000.

Sa Dragicom smo vas upoznali u prethodnom tekstu, a Marko je nakon toga ispričao i jedan deo njenog života koji u isto vreme rastužuje, ali i nosi pouku sa sobom.

Uz obaveznu fotografiju ovog dvojca, napisao je nekoliko redova o jednoj klupi u vinogradu u Gaju:

"Priča o jednoj klupi kod vinograda u Gaju počinje pre više od 60 godina. Baka se ovde kao dete igrala sa svima iz kraja. Uglavnom je većina bila siromašna, ali je tu bila i jedna bogata porodica u komšiluku.

Deca iz bogate porodice dolazila bi i sa sobom nosila kriške hleba namazane puterom i marmeladom i jela dok su ih siromašni klinci posmatrali.

Onda bi u nekom trenutku, kad se zasite, bacila deo kriške hleba sa puterom i marmeladom na zemlju, a siromašna deca bi se pobila ko će pre da se domogne mrvica na zemlji, uključujući i Dragicu.

Kaže da je uspela mnogo puta da ugrabi deo, i da joj je u tom trenutku to bilo nešto najslađe što je pojela.

Kako su godine prolazile, prestala je da se igra sa njima i obećala sebi da će se potruditi da se nikad više u životu ne grabi oko tuđih mrvica.

Kad sam bio mali, uvek bi me ova priča rastužila, ali sad, kad je se prisetim, u meni budi neku vrstu večnog ponosa. Danas, moja baka ima pun špajz domaće marmelade, a puter može da kupi kad god poželi. I sve je to uspela svojim trudom. Jer kad se oko nečega zaista potrudiš, uspećeš."

Ako ste nekim slučajem zaboravili, podsećamo vas na samo neke od klipova bake i unuka iz Gaja.

Video: Baka Ruža je jedina živa rođaka Čučuk Stane: Imala je zakopano blago, sve su nam ukrali

(J. Stakić)