Ministar Lončar objasnio kako će izgledati naš život nakon ukidanja mera: Moraćemo nositi 2 stvari

- Mi moramo da se naviknemo da živimo sa korona virusom - poručio je ministar Lončar

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Kakve god da se mere budu donosile, ili sadašnje ukidale, maske i rukavice ćemo i dalje nositi - zaključak je sa današnje konferencije za medije. Kako je ministar zdravlja, Zlatibor Lončar, istakao, bez ove dve stvari više nigde nećemo ići.

- Mi moramo da se naviknemo da živimo sa korona virusom. Ne treba da gledamo kakve su mere na snazi, već šta možemo da uradimo da živimo sa tim. Šta god sutra da se dešava, kakve god mere da se donose, morate da znate da nećemo ići bez maske nigde: ni u restoran, kafiće, tržne centre, kod frizera... - naglasio je Lončar.

- Možete da proverite u svakoj apoteci i videćete da možete kupiti i masku i rukavice. Mi vas molimo da te mere zaštite ispoštujete, omogućili smo vam da imate ono što je neophodno za to - dodao je Lončar.

Kako se približava 1. maj, ali i jedna od najvećih slava u Srbiji, Đurđevdan, neizbežno pitanje je bilo da li će se mere ukidati ili ublažiti do tad.

- Ne želimo ni da pogrešimo, ni da zakasnimo negde. Ne odugovlačimo sa odgovorom šta će biti za 1. maj ili Đurđevdan, samo moramo mnogo faktora uzeti u obzir da bismo doneli bilo kakvu odluku - rekao je ministar.

Broj zaraženih prešao 7.000

Od poslednjeg izveštaja do danas u 15 časova testirani su uzorci 3.281 osoba, od kojih je bilo 224 pozitivno na prisustvo korona virusa. Preminule su još četiri osobe.

Na respiratoru su 104 pacijenta.

Video: Dok mi ne shvatimo šta je rizik, nemojte očekivati da bude bolje

(Telegraf.rs)