Porodična kuća Ristića na Kosovu i Metohiji izgorela u požaru

kuća je ranije bila u dobrom stanju

Foto-ilustracija: Shutterstock

U zaseoku Janjina voda, u opštini Obilić na Kosovu i Metohiji, izgorela je porodična kuća Tihomira Ristića, rekli su njegov sin Radisav i prva komšinica.

- Sinoć oko 22 časa pozvala me je vrlo uzbuđena rođaka čija je kuća odmah do naše da me obavesti da nam je kuća u kojoj sam živeo zapaljena - rekao je za Kosovo onlajn Radisav Ristić, koji od 1999. sa porodicom kao raseljeno lice živi u Novom Sadu.

Dodao je da je policija izašla na lice mesta i da je razgovarao s jednim od policajca koji je bio na uviđaju.

- Policajac je bio ljubazan, ali o požaru ništa nije mogao da mi kaže. Danas je moj otac kao vlasnik kuće razgovarao sa nekim iz policijske stanice - precizirao je Ristić.

Prema njegovim rečima, kuća je bila u dobrom stanju.

- U kući je do 2011. živela baka. Na kuću su nam pazili i održavali dvorište rođaci, a mi smo povremeno odlazili jednom, dva puta godišnje - napominje Ristić.

Gordana Ristić iz Janjine vode je za Kosovo onlajn rekla da je njena porodica vrlo uznemirena zbog tog događaja.

- Sinoć posle 20 časova ugledala sa dim i vatru iz komšijne kuće. Uplašila sam se jer je u vatri kuća do moje. Pozvala sam komšiju Albanca, a potom policiju i vatrogasce. Bio je mrak i nisam videla nikog. I meni su pre mesec dana zapalili ogradu dvorišta, a Albanci iz susednog sela Crkvena vodica su vređali i psovali moju decu. Veliki je strh. Ovo je pritisak da se iselimo - dodala je Ristić.

Video: Na Fruškoj gori ponovo izbio požar

(Telegraf.rs/Tanjug)