Odlazak legende Istraživačke stanice Petnica, Dragana Toromana: Vizionar izgubio bitku sa koronom

Šef odeljenja za računarske tehnologije u Istraživačkoj stanici Petnica izgubio je bitku sa korona virusom

Foto: Privatna arhiva

Dragan Toroman, šef odeljenja za računarske tehnologije u Istraživačkoj stanici Petnica, stručni konsultant i saradnik na programu poboljšanja usluga zdravstvenih laboratorija u Srbiji, vrhunski IT stručnjak izgubio je bitku sa korona virusom.

Kako su istakli iz ovog centra, Toroman je bio izuzetan pedagog koji je nesebično delio i prenosio svoje vanserijsko znanje i iskustvo mlađim naraštajima i kolegama.

- Njegov doprinos široj zajednici je neizmeriv, pre svega u radu na najrazličitijim tehnološkim projektima od posebnog značaja, koji su krasili njegovu brilijantnu karijeru, kako u Srbiji tako i u svetu - navele su njegove kolege.

- Vizionar, naučni inovator, čovek koji je plenio vedrinom i pozitivnošću, izuzetan motivator, a u isto vreme kritički mislilac, pravi erudita, ostavio je neizbrisiv trag u srcima svih koji su imali tu privilegiju i sreću da ga upoznaju. Ostaju najlepša sećanja, neizreciva praznina i bol u dušama svih koji su poznavali ovog jedinstvenog, neponovljivog, gromadu od čoveka - Dragana Toromana - oproštajna je poruka Toromanovih kolega.

(Telegraf.rs)