Ko pruža negu, brine o terapiji i hrani za pacijente i nadzire rad u privremenim bolnicama?

- Pružanje zdravstvenih usluga, odnosno dijagnostike i terapije obezbeđuje Klinički centar (Niš) sa svojim ekipama - kazao je Tiodorović

Foto: Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević

Na redovnoj konferenciji povodom izveštaja o stanju epidemije korona virusa u Srbiji epidemiolog Branislav Tiodorović rekao je da rad privremenih bolnica u Nišu, odnosno Hale "Čair" i Studentskog doma kod Medicinskog fakulteta nadziru posebne službe, odnosno da se tamo nalazi koordinator koji vodi taj deo posla. 

- Pružanje zdravstvenih usluga, odnosno dijagnostike i terapije obezbeđuje Klinički centar (Niš) sa svojim ekipama, ali se u to uključuju i ostale zdravstvene ustanove, kao što su Dom zdravlja, Zavod za zdravstvenu zaštitu radnika, kao i Zavod za zdravstvenu zaštitu radnika Železnice Srbije, sve kapacitete i primarne zaštite pre svega, a u u smislu specijalističkih usluga infektologije i pulmologije uključili smo Klinički centar koji tu pomaže - rekao je Tiodorović.

Kada je reč o tome da pacijenti smešteni u ove dve privremene bolnice u Nišu nije niko obišao i podelio terapiju, Tiodorović je rekao da njemu takva informacija nije poznata, ali da ono što zna jeste da je u početku bilo zastoja budući da su dolazili bolesnici u talasima.

- To je u roku od pola sata rešavano i svi imaju terapiju koja je potrebna kao i hranu. To sada funkcioniše i napunjen je taj dom prilično, već razmišljamo o prelasku na druge objekte koje so pripremili za sledeću fazu - rekao je on.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta: https://www.telegraf.rs/covid-19. 

Video: Gojković o broju pacijenata na klinikama i u bolnicama

(Telegraf.rs)