Vlada Srbije uvela nove mere: Privremeno zabranjen ulazak državljanima ovih zemalja

Vlada Srbije donela je nove mere kako bi se sprečilo širenje korona virusa u našoj zemlji

Vlada Republike Srbije donela je još mera kako bi se sprečilo širenje virusa korona u našoj zemlji.

Kako se navodi u saopštenju Vlade Srbije, doneta je odluka da se stranim državljanima pojedinih zemalja privremeno zabrani, odnosno ograniči ulazak u Srbiju.

- Radi zaštite od unošenja zaraznih bolesti na teritoriju Republike Srbije, stranim državljanima koji dolaze iz Republike Francuske, Savezne Republike Nemačke, Republike Slovenije, Republike Austrije, Kraljevine Španije, Republike Grčke i Švajcarske Konfederacije nadležni organi privremeno će zabraniti, odnosno ograničiti ulazak i kretanje - navodi se u saopštenju.

Navodi se i da privremena zabrana ulaska u Srbiju ostaje za strane državljane koji su boravili u Narodnoj Republici Kini, Republici Koreji, a precizirano je da se ona odnosi isključivo na osobe koje su boravile u provinciji Hubej Narodne Republike Kine, gradu Degu i provinciji Severni Gjongsang Republike Koreje.

- Takođe ostaje na snazi zabrana privremenog ulaska u Republiku Srbiju za strane državljane koji su boravili u Italiji, Islamskoj Republici Iran i Rumuniji - navodi se u saopštenju.

Video: Vučić: Molimo vas kažite nadležnima ako ste bili u Italiji

(Telegraf.rs)