Održana vanredna sednica Okružnog štaba za vanredne situacije: Korona virus u Srbiji jedina tema

- Ne postoji potreba za uvođenje bilo kakvih vanrednih mera postupanja - stoji u saopštenju izdatom nakon vanredne sednice

Foto: Tanjug/AP

Vanredna sednica Okružnog štaba za vanredne situacije održana je tačno u podne, sa jednom tačkom dnevnog reda - Upravljanje situacijom u slučaju potvrđene pojave virusa COVTD 19 u Subotici, na teritoriji severnobačkog upravnog okruga u skladu sa predviđenim procedurama rada štaba.

Kako je navedeno u saopštenju, članovi štaba upoznati su sa aktuelnom epidemiološkom situacijom kao i svim neophodnim merama zdravstvenog nadzora koje su sprovedene od naddežnih i ovlašćenih zdravstvenih ustanova, piše Subotica.com.

Utvrđeno je da je situacija na nivou Severnobačkog okruga u celosti pod kontrolom, kao i da ne postoji potreba za uvođenje bilo kakvih vanrednih mera postupanja.

Ispoštovani su predviđeni protokoli i algoritmi propisani od strane Ministarstva zdravlja i Svetske Zdravstvene Organizacije, savesno i posvećeno od strane lekara i medicinskog osoblja, koji su na vreme sproveli sve preventivne mere, postavljanje sumnje na infekciju, izolacije pacijenta i daljeg postupanja sa kontaktima, u cilju sprečavanja daljeg širenja infekcije.

Okružni štab za vanredne situacije postupaće isključivo u skladu sa zakonskom procedurom i merama koje će preduzimati Ministarstvo zdravlja Srbije i Vlade Republike Srbije.

Video: Obraćanje Zlatibora Lončara povodom pojave korona virusa u Srbiji

(Telegraf.rs)