Evo gde su sve moguće nepogode u narednih nekoliko sati u Srbiji

U Srbiji će sutra biti promenljivo oblačno i malo svežije

Republički hidometeorološki zavod objavio je danas upozorenje na visoke temperature i vremenske nepogode, koje je na snazi do ponedeljka u 11.27 časova. Kako se navodi, u Srbiji će do kraja dana biti veoma toplo sa maksimalnom temperaturom do 35 stepeni u istočnim i jugoistočnim krajevima. Do kraja dana, uveče i tokom noći ka ponedeljku lokalna pojava obilnih pljuskova sa grmljavinom, koji će ponegde biti praćeni gradom i olujnim vetrom očekuje se uglavnom u jugozapadnim, južnim i istočnim krajevima.

Na području Srema, Bačke, Banata, zapadne Srbije i Šumadije do 15.20 časova mestimično je moguća kiša i lokalni pljuskovi sa grmljavinom.

Gde je na snazi žuti, a gde narandžasti meteoalarm, Printskrin: meteoalarm.rs

Podsetimo da žuti meteoalarm znači da vreme potencijalno može da bude opasno, a narandžasti da je vreme opasno i da su prognoziorane opasne vremenske pojave, a koje su takve jačine da mogu biti opasne po ljude i životinje, a mogu da uzrokuju i materijalnu štetu.

RHMZ upozorava da se posle veoma toplog dana sa temperaturom od 35 stepeni, tokom večeri i noći očekuje lokalna pojava obilnih pljuskova sa grmljavinom, koji ce ponegde biti praćeni gradom i olujnim vetrom.

PAD TEMPERATURE

Večeras se očekuje pad temperature i promena vremena praćena lokalnim pljuskovima i grmljavinom, a u pojedinim krajevima i gradom.

Srbija je ovog vikenda "na periferiji" toplog talasa, koji je protekle sedmice pogodio zapadnu Evropu gde su zabeležene rekordno visoke temperature, ali da u našoj zemlji živa neće dostići 40 podeljak.

Temperature po gradovima u naredna dva dana, Printskrin:hidmet.gov.rs

Jači pljuskovi i grad mogući su u zapadnoj, jugozapadnoj i delovima centralne Srbije, a u ponedeljak pre podne i na istoku zemlje. To će usloviti pad temperature koja će tokom naredne sedmice biti niža za oko pet ili šest stepeni u odnosu na vikend.

Posle kratkih lokalnih pljuskova, nastaviće se sušni i topao period sa maksimalnim temperaturama oko proseka za ovo doba godine.

SRBIJA I BEOGRAD U PONEDELJAK

U Srbiji će sutra biti promenljivo oblačno i malo svežije, od sredine dana mestimično sa pljuskovima i grmljavinom. Duvaće slab vetar promenljivog pravca. Jutarnja temperatura biće od 16 do 21, a najviša dnevna od 26 do 30 stepeni.

I u Beogradu će sutra biti promenljivo oblačno i malo svežije, od sredine dana povremeno sa pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura biće oko 21, a najviša dnevna oko 29 stepeni.

(Telegraf.rs)