Uživajte u suncu još danas, jer nas od sutra ponovo očekuju pljuskovi

U pojedinim krajevima će u nedelju, za kada je izdato upozorenje, biti jakih pljuskova sa grmljavinom

Republički hidrometeorološki zavod Srbije izdao je upozorenje za Srbiju za nedelju, 7. jul, kada se u severnim, zapadnim i centralnim krajevima očekuje lokalna pojava kratkotrajnih vremenskih nepogoda sa obilnijim pljuskovima i pojavom grada.

Međutim, prema prognozi, danas će u Beogradu biti sunčano i toplo, sa uglavnom slabim južnim i jugozapadnim vetrom i temperaturama oko 20 stepeni ujutru i najvišom dnevnom oko 34 stepena.

Foto: Printskrin/hidmet.gov.rs

U NEDELJU PRVO TOPLO, A ONDA PLJUSKOVI

Za nedelju je, inače, najavljeno sunčano i toplo. Vetar uglavnom slab, južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od 15 do 20, najviša dnevna od 30 do 34 stepena.

Na istoku i jugu će toga dana biti veoma toplo sa maksimalnom temperaturom u većini mesta oko 35 stepeni Celzijusa, a onda se do kraja dana u zapadnim i centralnim krajevima očekuje naoblačenje. U pojedinim krajevima će biti jakih pljuskova sa grmljavinom.

Foto: Ilustracija / Tanjug/Miloš Milivojević

Kako su meteorolozi najavili, može doći do kratkotrajnih vremenskih nepogoda sa obilnijim padavinama i pojavom grada.

U ostalim krajevima zadržaće se sunčano i veoma toplo.

KAKVA NAS SITUACIJA ČEKA U SAOBRAĆAJU?

Kraj radne nedelje i prvi vikend u julu donose veći broj vozila na pojedinim graničnim prelazima, pojačan saobraćaj na koridoru 10 ka Bugarskoj i Severnoj Makedoniji, kao i na magistralama koje vode ka Crnoj Gori i jadranskoj obali, a mogući povremeni kratkotrajni letnji pljuskovi na pojedinim deonicama mogu uslovljavati vlažne ili mokre kolovoze zbog kojih će vozačima biti potreban veći oprez za volanom, saopštio je danas Auto-moto savez Srbije.

(Telegraf.rs/Tanjug)