Preko dana tropski toplo i sparno, a uveče potop: Evo gde će preko noći kiša liti kao iz kabla

Najviša temperatura kretaće se od 30 do 34 stepena

U Srbiji će danas biti sunčano i tropski toplo, ali i veoma sparno. Posle podne se ponegde u jugozapadnim i zapadnim predelima Srbije očekuju kraći pljuskovi sa grmljavinom. U toku večeri i noći, jači razvoj oblačnosti prognozira se za severne i zapadne predele Vojvodine gde će biti uslova i za grmljavinske nepogode sa gradom, olujnim vetrom i veoma obilnim pljuskovima.

Najniža temperatura kretaće se od 16 do 22 stepena, a najviša dnevna od 30 do 34 stepena. U Beogradu će danas takođe biti veoma toplo i sparno, a maksimalna temperatura iznosiće oko 32 stepena, a pljuskovi su mogući uveče i u toku noći.

U Beogradu do 31 stepen, Foto: Printskrin/RHMZ

U Srbiji će se do kraja juna zadržati promenljivo, toplo i sparno vreme sa lokalnim pljuskovima i temperaturama neznatno iznad proseka za ovo doba godine, kaže meteorolog Nedeljko Todorović i dodaje da toplotni talas iz severozapadne Afrike, koji će prema prognozama, stići u Evropu početkom sledeće sedmice neće uticati na vremenske prilike u Srbiji.

U Novom Sadu do 30, Foto: Printskrin/RHMZ

Todorović je rekao da će vreo talas iz Afrike, koji će prema najavama evropskih meteorologa, podići temperaturu u pojedinim delovima Evropu i do 40 stepeni Celzijusa, pogoditi kontinentalni deo Španije i jug Francuske, ali da neće stići u Srbiju gde će temperature ostati slične ovonedeljnim.

U Nišu čak 33 stepena, Foto: Printskrin/RHMZ

Kako je naveo, za vikend i u prvoj polovini naredne sedmice očekuju se pljuskovi lokalnog karaktera i maksimalne dnevne temperature malo iznad proseka za drugu polovinu juna, a koje će se kretati od 27 do 32 stepena.

VIDEO: Ovako se gradska uprava Moskve bori protiv vrućina

(Telegraf.rs/Tanjug)