Dok druga deca žive za poklone, Vuk (7) iz Zaječara je odlučio da na svoj rođendan pomogne kucama i macama (FOTO)

Drugovima u odeljenju sam kazao da mi niko ne kupuje poklone, već da svako donese malo novca, ko koliko može

Ono što je Vuk Vukić iz Zaječara zaželeo da dobije za svoj sedmi rođendan nije ni bicikl, ni modern patike, ni igračka već – da pomogne napuštenim životinjama.

- Odrastao sam uz životinje, sada imamo dva psa i dne mace i mnogo ih volim. Vole i one mene, čini mi se da ne znam kako bih živeo bez njih. Ne mogu nikako da razumem ljude koji izbacuju na ulicu kuce i mace. Pa to su naši prijatelji, oni nas vole, sve bi učinili za nas - kaže Vuk, učenik prvog razreda Osnovne škole ‘’Ljuba Nešić’’.

Tako je ovaj mališan, zajedno sa svojim roditeljima, odlučio da makar malo pomogne kucama i macama koje su željne da imaju svoj dom, a umesto toga se smrzavaju, gladne su, niko ih neće.

Vuk je proslavio sedmi rođendan, Foto: Telegraf

- Odlučili smo da za svoj rođendan nekako i ja pomognem napuštenim kucama i macama. Drugovima u odeljenju sam kazao da mi niko ne kupuje poklone, već da svako donese malo novca, ko koliko može i da tim parama pomognemo našim četvoronožnim prijateljima. Oduševio sam se kada smo sakupili više od 2.000 dinara - kaže ovaj mališan velikog srca.

Drugari mu nisu doneli poklone, Foto: Telegraf

Vukova mama Mia kaže kako je sin nije iznenadio ovim gestom jer zaista voli životinje.

vuk voli životinje, Foto: Telegraf

- Vuk od malena voli životinje, odrastao je uz njih, mi imamo dve kuce i dve mace. Naravno da smo razmišljali o proslavi u igraonici, kao što je to uobičajeno. Međutim, onda ne dođu sva deca jer nemaju svi roditelji para za poklon. A uobičajna takva proslava košta oko 200 evra. Zato smo rešili da to bude skromnije, da ne izlažemo većem trošku roditelje pozvane dece. Tako smo odneli tortu u školu i Vuk je sa svojim odeljenjem proslavio sedmi rođendan. A za poklon je od dece zatražio da pomognu napuštenim životinjama – kaže Vukova mama Mia.

Skupili su pare za kuce i mace, Foto: Telegraf

Sakupljeni novac će dati zaječarskom Udruženju ‘’Beta’’ koje danonoćno brine o uličnim i napuštenim životinjama.

vuk je rešio da uradi nešto lepo za rođendan, Foto: Telegraf

- Oni najbolje znaju šta je neophodno, da li hrana za kuce i mace ili nešto drugo. Voleo bih da svako dete isto učini za svoj rođendan i da svi zajedno pomognemo

kucama i macama koje nemaju nikoga na svetu - kaže ovaj dečak velikog srca.

VIDEO: Ivana ima mini zoo vrt u stanu, a sa albino pacovom deli čak i poljupce

(Z. A.)