Cveta je nestala pre nedelju dana, a njenu porodicu je jutros probudila poruka koju nije ona poslala, ali im daje nadu da je još živa (FOTO)

Sva lična dokumenta Cveta je, pre nego što je odšetala iz svog stana prošle subote popodne, ostavila na stolu u kuhinji

Nedelju dana nakon što je Cveta Janković (64), penzionisana medicinska sestra iz Šapca nestala bez traga i glasa, jutros su se ćerka Jelena, sestre i braća ponadali da će je ponovo videti.

- Stigla je poruka od mobilnog operatera da je Cvetin telefon dostupan. Odmah sam okrenula broj i ponadala da ću čuti sestru, ali je telefon zvonio do kraja i niko nije odgovorio. Svašta mi prolazi kroz glavu. Možda se se svih ovih dana nije javljala jer je otišla negde gde nema mreže, a možda joj je neko ukrao telefon - kaže rođena sestra Ivanka.

Cvetina ćerka Jelena, koju je vest o nestanku majke zatekla u Luksemburgu gde je otišla da radi pre dve nedelje, vratila se u Srbiju i sa rođacima krenula u potragu. Kontaktirali su brojnu familiju u Kostajniku kod Krupnja, gde je Cveta rođena i gde žive njena braća, obilazili crkve i manastire u šabačkom kraju, familiju u Slepčeviću gde je često odlazila... Nigde se nije pojavljivala.

Cveta Janković, Printskrin: nestalisrbija.rs

Posle napisa o Cvetinom nestanku i nakon što je vest objavljena na lokalnoj televiziji, rodbina je primila više telefonskih poziva. Jedan je bio pouzdan i tako su saznali da je prošle subote, od kada je nema, Cveta viđena u prigradskom naselju Jevremovac.

- Zvao je jedan mladić i po opisu koji je dao to je bila ona. On je nju video u večernjim satima, na svadbi u ovom selu. Razgovarao je sa njom i pitao je da li joj je nešto potrebno, na šta je, kako je rekao, ona odgovorila: Ne treba mi ništa, samo gledam - dodaje sestra Ivanka.

Sva lična dokumenta Cveta je, pre nego što je odšetala iz svog stana prošle subote popodne, ostavila na stolu u kuhinji. Mobilni telefon, koji se jutros uključio prvi put, jedini je trag posle sedam dana, na osnovu kojeg će policija, kako su obećali familiji, tokom dana krenuti u potragu.

(D. Grujić)