Milanove zlatne ruke sve ovo "otklanjaju": Išijas, spondilozu, lumbago, bol u kičmi, pa čak i impotenciju?!

Milan nije lekar, ali tvrdi da rešava razne probleme

Malo me bole krsta, muči spondiloza, a tek zglobovi... Plus, umoran sam, iscrpljen, a imam i neke muške probleme. Pozvao sam fizioterapeuta Milana koji, barem sudeći po oglasu koji je napravio i polepio po gradu, leči sve ovo!

Ipak, Milan nije lekar. Na moje pitanje odgovorio je da je energoterapeut i kiropraktičar i da ima "malo drugačije obrazovanje". Pa, ova magija mora da mnogo košta, mislio sam. Izleči me od glave do pete, reši mi problem koji imam u krevetu... Kad ono, samo od 2.000 do 2.500 dinara. To je ako živite u Zemunu, a tarifa zavisi od dela grada, jer Milan posao obavlja tamo gde vi živite. Potrebno je, objašnjava, odmah posle intervencije mirovati.

"Koji je vaš problem?", upitao je odmah.

Šta da kažem, "sedim po ceo dan, bole me leđa dole..." Ali, odmah sam ga pitao da mi objasni šta on to radi da sve opisane boljke nestanu. I kako jedan čovek rešava sve ove probleme.

- Nije baš klasična masaža. To je splet manuelnih tehnika, akupresurna dubinska masaža, korekcija kičmenog stuba, vakuum terapija, refleks terapija i tako ima još nekih tehnika. Svaka bolest ima psihosomatski deo, postoji i blokada cirkulacije, odnosno protoka energije, a tu je i memorijski efekat koji ostavlja stres, jer stres se akumulira od glave do pete - pričao je Milan.

Foto-ilustracija: freeimages.com/CDWaldi, FreeDigitalPhotos/stockimages

Do detalja je objasnio kako se otklanja bol u leđima.

- Što se tiče fizikalnog dela, znači bol u kičmi i leđima, za trajno otklanjanje potrebno je dovesti balans na kukovima, jer kad se javi bilo koje bolno stanje došlo je do izmeštanja, zaglavi se nerv i krvni sud i javi se to takozvano stanje spazma, to je kao neki polugrč... - objasnio je on.

A impotencija? Odmah sam prešao na stvar, otkrio sam i drugi problem.

- Da, da, da, to je čišćenje mišića i zona gde je skupljeni stres. To je ta psihosomatska faza, a sa druge strane jako je bitno da se kičma dovede u jedan pravilan oblik, jer ako se javi malo iskakanje dole na krsnom delu, tu je taj glavni nerv koji vodi nadražaj prema mozgu, onda mogu da se jave problemi u odnosu - priča Milan.

Sve je to lepo, ali, šta će da mi radi, pomislio sam. Među svojim tehnikama naveo je i vakuum terapiju. To me je malo uplašilo, neće valjda vakuumom da mi vakumira...

Foto-ilustracija: Profimedia

Tretman lečenja impotencije nije neprijatan uverio me je, a detaljno je objasnio i kako se primenjuje vakuum terapija.

- Vakuum terapija je jedna metoda iz tradicionalne kineske medicine, koja je hit u svetu, deo zvanične sportske medicine i kod Rusa i kod Amerikanaca. Radi se sa čašama, na problematično mesto gde je taj spazam i ukočenost dovodi se velika količina krvi - objasnio je Milan.

Ja sam, ipak, odlučio da se javim regularnom lekaru. A što se tiče stresa, tu ću ga poslušati. Ukoliko i vi imate neke probleme, lekar je, ipak, sigurnija opcija od energoterapeuta.

(Pacijent iz Telegrafa)