Kako da dobijete 10 slobodnih dana oko Nove godine, a da od odmora "štrpnete" samo tri?

Zvanično - slobodni dani za Novu godinu su samo 1. i 2. januar

Već mesec dana razmišljamo kako da za novogodišnje praznike uzmemo dan više. Nije nam bilo dobro kada smo shvatili da Nova godina pada u utorak i da ne možemo tek tako da spojimo dane sa vikendom i odemo na produženi vikend. 

Telegraf je pronašao način da se ova datumska barijera prevaziđe i da uz malo lukavosti i još manje dana uzetih od godišnjeg odmora dobijemo čak 10 spojenih slobodnih dana.

Evo naše računice:

Zvanično - slobodni dani za Novu godinu su 1. i 2. januar, odnosno utorak i sreda. Ipak, uz malo taktike, kombinatorike i planiranja možemo da učinimo da se ova dva dana magično pretvor u neverovatnih deset.

Računica Telegrafa, Foto ilustracija: Telegraf/Pixabay

Kako? Ne toliko teško. Dovoljno je da u dogovoru sa šefom iskoristite tri dana od odmora i da na konto toga uzmete slobodan ponedeljak, 31. decembar i  četvrtak i petak u prvoj nedelji januara. Kada se to spoji sa dva dana koja nam daje država i sa vikendom pre i vikendom posle - eto pravog malog odmora.

Naravno, novinari portala Telegraf.rs ovu mogućnost neće iskoristiti da biste vi, ako uspete u ovom spajanju dana, i tokom produženog odmora mogli da nas čitate. :)

Srećno!

VIDEO: Za sve nas koji ne radimo na mestima gde se spajaju praznici

(Telegraf.rs)