Dok roditelji traže Deda Mraza za decu, Srbijom se širi pomama za striperima u crvenom kostimu - za to je potrebno malo bogatstvo

Ukoliko poželite da deteta iznenadite, proći ćete mnogo jeftinije

Novodišnji praznici su nam sve bliži i u prazničnom duhu je skoro sve - ukrasi, lampioni, jelke i Deda Mraz.

Deca se posebno raduju ovim simbolima, a unajmiti nekoga da glumi Deda Mraza u prvi mah deluje kao skupo zadovoljstvo od svega dva sata, jer se cena angažmana kreće između 3.000 i 8.000 dinara.

Onda na scenu stupaju i oni drugi Deda Mrazovi, oni koji na kraju svog performansa ne daju paketiće i ostaju skoro goli. Da, taj angažman traže "starije devojčice", koje su bile nevaljale i ipak žele svoju nagradu za kraj godine. Muškarci koji su striperi, svoje performanse u novogodišnjem kostimu naplaćuju oko 150 evra.

Njihov nastup traje maksimalno sat vremena i umesto srećnog deljenja poklona, ono što oni daju devojkama jesu njihova odeća i telo.

Kako bismo povukli paralelu između vizuelno istog nastupa, ali kontekstualno potpuno različitog, počeli smo da "češljamo" oglase i vidimo na kakve ponude ćemo naići.

Angažman Deda Mraza ima različite kontekste; Foto: Vladimir Milovanović

DEDA MRAZ ZA DECU

Jedan od oglasa je nudio mogućnost iznajmljivanja samog kostima, kako bi neko od članova porodice mogao da obraduje najmlađe. Cena je 4000, a u napomeni stoji da je s toga lakše rentirati ceo nastup.

Angažman Deda Mraza se razlikovao od dana (da li je vikend ili radni dan), da li je reč o odlasku u kuću ili u firmu (u firmi ne može da bude manje od osam, a više od 20 dece) i cena se kotirala na osnovu ovih finesa.

Što se datum angažmana bližio novogodišnjoj noći, to je skuplje.

Deca se jako raduju ovom događaju; Foto: Vladimir Milovanović

DEDA MRAZ ZA "VELIKE DEVOJČICE"

Potom smo okrenuli brojeve sa oglasa za Deda Mraza stripera i veoma smo se iznenadili. Sa druge strane žice bio je Saša, momak koji se ovim poslom bavi 10 godina i bio je mnogo puta angažovan od različitih mušterija, ali uglavnom su to devojačke večeri i novogodišnje žurke.

Rekao nam je da njegova tačka može početi upadom Deda Mraza, koji je došao da "nevaljalim devojkama" saopšti da neće dobiti poklon ili dolaskom "policajca koji je došao po prijavi komšija", kao "vatrogasac koji je pozvan jer izlazi neki dim iz zgrade" ili kao mornar.

Saša nam je objasnio da seksa sa njim nema, on samo izvodi plesnu tačku sa okupljenim devojkama i kada atmosfera dođe do usijanja, tu prestaje.

Deda Mraza vole i "starije" devojčice; Foto: Facebook

Komparacijom ovih dveju tačaka, došli smo do zaključka da je rentiranje profesionalnog stripera u duhu najluđe noći skuplje za skoro 100 odsto.

Stoga, ukoliko poželite da dete iznenadite, proći ćete mnogo jeftinije, nego ukoliko se odlučite da plesnu tačku i naprasni zvuk na zvona na vratima priredite svojoj drugarici ili kumi.

VIDEO: Ove Baba Mrazice bacaju i irvase u nesvest

(S. Čenad - s.cenad@telegraf.rs)