Dečaci kojima je očuh ubio majku u Kosjeriću uskoro dobijaju novu kuću (FOTO)

Velika solidarnost njihovih sugrađana obezbediće im krov nad glavom

Umesto stare, trošne kuće, u kojoj se desila jedna od najvećih tragedija koju Kosjerić pamti, niče nova i bela kuća za trojicu dečaka koji su ovog maja ostali bez majke.

Velika solidarnost Kosjeraca podigla je novi dom za sinove Jelene Grbić, koji je pre osam meseci ubio nevenčani suprug Ivan Radovanović pred njenom decom.

Čim se tuga oko strašnog događaja slegla, Opština Kosjerić je pokrenula inicijativu da se dečacima obnovi dom. Oni su dotada živeli u veoma staroj, oštećenoj kući, nedaleko od Srednje škole i Doma zdravlja, u kojoj se zločin i desio.

Stara kuća je sklonjena Foto: Čitalac Telegrafa

- Stara kuća je bila previše oronula da bi se popravila, te je odlučeno da se podigne nova montažna. Otvoren je namenski račun na ime najstarijeg sina, ali takav da sa novcem upravlja Centar za socijalni rad i sredstva mogu da budu iskorišćena isključivo za kuću - rekao je tada za Telegraf.rs Žarko Đokić, predsednik opštine Kosjerić.

Osim Opštine i Centra, akciji su se priključile i firme i pojedinci i novac je uskoro skupljen. Stara kuća je srušena i a na njenom mestu postavljena je bolja, koja sada privlači poglede svih koji prolaze tim delom mesta.

Nova kuća za nove početke Foto: Telegraf.rs

Još samo ostaje da se završe unutrašnju radovi, otkrivaju nam majstori, koje ni hladno vreme u mestu podno Divčibara nije sprečilo da završavaju svoj posao.

Braća bi već za dva, tri meseca mogla da se usele u novi dom. Stariji sinovi iz Jeleninog prvog braka trenutno žive u susednom dvorištu sa stricem, dok je najmlađi dečak, Ivanov sin, u hraniteljskoj porodici.

(Telegraf.rs)