Postoji li dramatičniji snimak paklenih srpskih puteva? Vatra gori sa svih strana, a vozači jedva dišu zbog paljenja strnjike (VIDEO)

Paljenje njiva postala je redovna pojava

Apeli, hapšenja, pa ni inspekcijske i policijske kontrole nisu uspele da stanu na put sumanutom paljenju polja širom Srbije.

Vladica Janjić zatekao se juče oko 16.30 sati u jednom nimalo bezazlenom požaru na putu Grabovica - Kladovo i poslao nam ovaj video-snimak.

Gorelo je ogromno polje stvarajući gust i niski dim, a situacija je bila takva da su vozila morala da se zaustave. Istovremeno, prigušeni plamen se širio i uz sam put, što je dodatno zadimljavalo put.

Osim smanjene vidljivosti vozači se sigurno nisu nimalo prijatno osećali opkoljeni vatrom i gustim dimom koji su morali da udišu dok su čekali da se vatra smiri.

Ove godine zabeležena je serija nesreća i katastrofa uzrokovana upravo paljenjem njiva i strnjike.

Najteži je, svakako, bio lančani sudar čak sedam vozila koji se dogodio kod Batočine, a u kojem je smrtno stradao jedan od vozača. Ubrzo je zbog paljenja njive koje je izazvalo ovaj udes uhapšen S. Đ. (67) iz Batočine.

Još jedan manji sudar zbog gustog dima ranije je zabeležen i kod Leskovca.

Jedna Jagodinka ostala je bez svog automobila, pošto ga je parkiranog u polju progutala vatra. Srećom, tada niko nije bio povređen.

Još jedan katastrofalan požar, koji se proširio sa seoskog imanja, pogodio je i Carsku baru i tako uništio veliki deo ovog prirodnog rezervata u Banatu. I vinovnik ovog požara je uhapšen, a u pitanju je osamdesetjednogodišnji Beograđanin.

Policija i inspekcija patrolirale su srpskim njivama i putevima, ali uprkos tome što je paljenje kažnjivo, požari se i dalje beleže širom naše zemlje.

(M. Beljan)