Vremenska prognoza do kraja dana (9. jul 2018. godine): Oblačno i veoma sveže s pljuskovima i grmljavinom (VIDEO)

Svakog dana na portalu Telegraf.rs možete da pratite vremensku prognozu s Kristinom, Sarom, Katarinom i Biljanom

Svakog dana na portalu Telegraf.rs možete da pratite vremensku prognozu s Kristinom, Sarom, Katarinom i Biljanom.

U Srbiji do kraja dana pretežno oblačno i veoma sveže za ovo doba godine sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Trenutno su velike količine padavina na severoistoku Srbije, u Šumadiji, Pomoravlju i u Podunavlju. Savetuje se dodatan oprez kako pešacima tako i vozačima u saobraćaju. Temperatura do 20°C.

U Beogradu i okolini, Bačkoj i donjem Podrinju mestimično kiša uglavnom slabog intenziteta. Na jugozapadu i jugoistoku lokalni pljuskovi sa grmlјavinom.

U Beogradu do kraja dana oblačno i kišovito. Na širem području grada u toku večeri moguće su i grmljavinske nepogode. Trenutna temperatura iznosi 19°C.

SRBIJA NAREDNIH DANA:

U Srbiji u utorak promenljivo oblačno i toplije, ponegde sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Krajem dana razvedravanje. Vetar slab do umeren, zapadnih pravaca. Minimalna temperatura od 11 do 19°C, maksimalna dnevna od 22 do 28°C.

Od srede sunčano i malo toplije, u toku noći u Vojvodini naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Tokom noći doći će do razvedravanja. Maksimalna temperatura do 28°C.

U četvrtak promenljivo oblačno. U toku jutra i dela prepodneva pljuskovi sa grmljavinom očekuju se u Vojvodini, a posle podne i uveče samo u zapadnim i jugozapadnim predelima Srbije.

U petak sunčano i toplo. Posle podne i uveče na zapadu i jugozapadu očekuje se ređa pojava pljuskova sa grmljavinom, uglavnom u brdsko-planinskim predelima. U subotu sunčano i toplo. Maksimalna temperatura narednih dana kretaće se od 26 do 31°C, samo će u četvrtak u Vojvodini biti malo svežije.

Do kraja dana iznad većeg dela Evrope uglavnom pretežno sunčano. U Moskvi tokom čitavog dana promenljivo oblačno i kišovito. Najtopliji grad biće Madrid sa maksimalnih 34°C.

Očekivana biometeorološka situacija može nepovolјno uticati na hronično obolele osobe. Posebna opreznost savetuje se osobama sa obolјenjima respiratornog sistema, srčanim i nervno labilnim bolesnicima. Reumatski bolovi, glavobolјa i neraspoloženje su moguće meteoropatske reakcije.

Neophodna je povećana pažnja u saobraćaju.

(Kristina Stojanović)