Izgubili smo sve, sad moramo ispočetka: Radeta iz Petrovca na Mlavi žena zavesom spasila od sigurnog davljenja (FOTO) (VIDEO)

Tasić uznemireno objašnjava da mu je otac, inače invalid bio u susednoj kući, da se držao za krevet i da mu je jedino glava bila iznad vode

Stanovnici opštine Petrovac na Mlavi suočavali su se prethodnih dana sa životnom dramom, a Radeta Tasića (53) poljoprivrednika iz sela Burovac od sigurnog utapanja spasila je supruga, koja mu je pružila zavesu, kojom ga je izvukla iz vode.

Čemer i jad posle kataklizme u Petrovcu na Mlavi: Nevreme je uništillo sve (FOTO)

- Prva voda ''udarila'' je negde oko pola dvanaest prošle noći. Druga je naišla oko jedan sat posle ponoći. Otišao sam u dvorište da pogledam ovce, da se ne udave, ali je voda tako brzo rasla da nisam mogao da se odmaknem. Ostao sam na vratima, a supruga mi je pružila zavesu i izvukla me je - priča Tasić za Tanjug.

Tasić uznemireno objašnjava da mu je otac, inače invalid bio u susednoj kući, da se držao za krevet i da mu je jedino glava bila iznad vode.

Ministar poljoprivrede obišao poplavljene u Petrovcu na Mlavi: Štetu ćemo nadoknaditi kao posle majskih poplava u Obrenovcu

Kaže da nisu znali da li je preživeo dok ga tako nije zatekao, a onda ga je odvezao u bolnicu.

- Najvažnije je da smo preživeli - govori Tasić i dodaje da su mu u poplavama stradala jagnjad.

Sad, kako kaže, kreće ispočetka, a država ako može da pomogne - može.

- Danas izbacujemo sve iz kuće. Juče smo takođe izbacivali smeće. Pomažu svi, i komšije i rođaci - kaže on.

Njegov komšija Žika Ljubisavljević objašnjava da mu je voda za nekoliko minuta odnela sve što je stekao za 42 godine rada u Austriji.

- Sada nemam ništa. Voda je ušla u obe kuće i garažu. Auto mi je potopljen. Verujte mi, mnogo je teško. Ne znam šta da kažem. Hvala Bogu da smo živi - rekao je Ljubisavljević koji, kao i Tasić, kaže da će sada sve ispočetka.

Kako kaže, poplave su se dešavale i ranije, ali ne u ovom obimu.

Situacija je danas bolja, kiša ne pada, ali je u toj opštini za sedam sati palo 125 litara kiše.

Inače, ovaj kraj ranije u toku dana posetio je i ministar poljoprovrede Branislav Nedimović koji je upozorio da postoji i bojazan od zaraze.

Ovde je blato ljudima ušlo u kuće. Sada sa predsednikom opštine organizujemo da se to što pre iznese i da se ostaci animalnog otpada uklone kako bi se sprečila zaraza - rekao je ministar.- Ovde je blato ljudima ušlo u kuće. Sada sa predsednikom opštine organizujemo da se to što pre iznese i da se ostaci animalnog otpada uklone kako bi se sprečila zaraza - rekao je ministar.

(Telegraf.rs / Tanjug)