Pucnjava na administrativnoj liniji: Lovokradice seku sve pred sobom, štete milionske (FOTO)

- Posekoše šumu i niko im ništa ne može. Niko je ne štiti. Samo u daljini čujemo motorne testere i traktore - kaže jedan od meštana ovog planinskog područja

Kada su zaposleni Javnog preduzeća "Srbija šume" izašli na teren, nedaleko od administrativne linije sa Kosovom i Metohijom, kako bi pokupili ostatke ranije bespravno posečenog drveća iz pravca podujevske strane koja je u KiM, zapucala su nepoznata lica.

Sve se dešavalo nedaleko od Vojne baze "Mrče" prošle nedelje, koja je na ovom potezu. Na sreću, nema povređenih, pa se pretpostavlja da su Albanci pucali u vazduh. Ovo nije prvi put da vatrenim oružjem reaguju na službena lica na ovom prostoru.

Tokom noći šumokradice opustošile više od 30 ari šume: Meštanima ne mogu da pomognu dok ih ne uhvate na delu!

- Posekoše šumu i niko im ništa ne može. Niko je ne štiti. Samo u daljini čujemo motorne testere i traktore. Ulaze duboko u prostor kuršumlijske opštine i seku sve pred sobom, a štete su milionske - kaže jedan od meštana ovog planinskog područja.

Reč je o zaseocima Rastelica i Ugljarski krš, koji su teško prohodni planinski predeli u kuršumlijskoj opštini.

Ranije u više navrata šumokradice koje upadaju sa prostora KiM hvatane su na delu, te su završavale u pritvoru, ali nakon suđenja i novčane kazne, puštane su.

(B.R.)