Accuweather otkrio: KAKVO NAS PROLEĆE STVARNO OČEKUJE (FOTO)

Intezivna kiša i olujni vetar će prema predviđanjima meteorologa prvo pogoditi Grčku, zatim Mađarsku i Rumuniju, a nakon toga će se preseliti i u Srbiju

Iako je ova zima do sada bila bez velikih padavina i debelog minusa, proleće koje je pred nama prema prognozi koju je najavio Accuweather neće biti nimalo naivno.

Današnja vremenska prognoza (22. februar 2018): Oblaci, kiša i susnežica, u Timočkoj krajini i sneg

Prema njihovim predviđanjima proleće na Balkanu obeležiće velike padavine, pa nam preti opasnost i od poplava. U martu nas očekuju samo četiri sunčana dana, dok će se ostatak meseca smenjivati kiša i oblaci.

Intezivna kiša i olujni vetar će prema predviđanjima meteorologa prvo pogoditi Grčku, zatim Mađarsku i Rumuniju, a nakon toga će se preseliti i u Srbiju.

Krajem zime i početkom proleća neće doći do znatnog pada temperature, ali drugu nedelju marta će obeležiti znatne padavine, a u zavisnosti od njihovog inteziteta postoji mogućnost i od poplava.

Srednja maksimalna temperatura vazduha u martu biće malo iznad višegodišnjeg proseka, sa temperaturom oko 13 stepeni. Prvi dan marta je jedini dan kada će temperatura pasti ispod nule tokom dana. Maksimalna temperatura tokom trećeg meseca dostići će 19. podeok Celzijusove skale.

Mesečna suma padavina tokom marta biće iznad višegodišnjeg proseka. U Beogradu i široj okolini martovska suma padavina iznosiće oko 42 mililitra.

(Telegraf.rs)