Srpski klinac genijalac: Zaradio je 15.000 evra na bitcoinima, i sada traži savet šta da radi sa parama

Pročitajte sve o njegovim slatkim mukama, ali obratite pažnju na to kako ovo "dete" zrelo razmišlja

Nesvakidašnji post objavio je jedan Srbin na društvenoj mreži Reddit uz još neobičniji apel. Ovaj maloletni Srbin je, kaže, zaradio 15.000 evra i sada nije siguran u šta bi trebalo da uloži, pa traži savet. Novac nije ukrao niti stekao preprodajom droge, a nije ni "tatin sin". Pročitajte njegove slatke muke, ali obratite pažnju na to kako ovo "dete" zrelo razmišlja.

Kad mamini sinovi i tatine ćerke ne znaju šta će s parama: Ljudi, treba mi pomoć, koja kola da kupim? Toliko toga želim, ali tata će mi kupiti samo jedan

Njegov post prenosimo vam u celosti:

"Ne, ne prodajem drogu, ne kradem, nisam uzeo ćaletove pare. Preprodavao sam gift kartice na netu i ulagao u bitcoin. Kad sam sav bitcoin prodao izračunao sam koliko imam, skoro 15k€. Ne želim da spi.kam ove pare odmah, želim nešto da uradim sa njima kad već mogu. Živimo nas 5, dvoje donose pare u kuću (ili 3 ako mene računate lol). Skoro sam položio i želim da kupim kola, ali da ne potrošim više od 5 soma. Da li imate dobar predlog u šta bih trebalo da "uložim"? Da li staviti u banku? Da li kupiti nešto?

P.S. Obrisaću ovaj post posle par dana jer ne želim da ostane dugo ovde...

EDIT: Pre svega bih da se zahvalim moderatorima što su odobrili ovaj post jer sam napravio throwaway. Nisam očekivao da će tako brzo da pomognu.

Očekivao sam prozivke i ostalo, drago mi je da ima normalnih ljudi online :)

Želim da napomenem, već sam prodao sav bitcoin, ove pare što imam su suv keš. Ne treba ništa preko granice ili ne znam ni ja šta da radim i da se brinem. Razmišljao sam da kupim mašine koje kopaju crypto, ali postoje problemi. Nemam mesta kući, a i preglasne su. Mnogo vuku struje a ako bih uzimao te mašine u Srbiji platio bih 2x više plus bih čekao. Takođe bih morao da iznajmim stan/garsonjeru/garažu gde bih ih držao.

Što se tiče kola, nisu mi neophodna, biću iskren. Ali mi je muka, bukvalno muka od javnog prevoza. Rekao sam sebi da kad budem položio ne ulazim u autobus. Verovatno preterujem kada kažem da hoću da uzmem golfa od 5k€, ali ne bih baš ni juga da uzmem da budem iskren.

Neki od vas spominju banku, dok su neki protiv nje. Da li vredi napraviti kompromis i staviti deo novca u banku a deo sačuvati?

EDIT 2: Nekoliko vas me je pitalo zašto sam prodao bitcoine, ako ne znam šta ću sa njima. Prodao sam ih kad je jedan bio 5900-6000 dolara jer sam imao osećaj da će pasti. I jeste, pao je na 5.500 dolara. I verujem da će još malo da padne i da se cima dosta dugo da se vrati na $6000. Jednostavno moja predikcija, koja za sada ne izgleda pogrešno.

EDIT 3: Pre ovoga sam imao oko 5.000 evra sa kojima sam uzeo računar, telefon, odeću, patike, kameru i hranu i to. Tako da mi ne trebaju pare za takve stvari (za sada)".

Bitcoin je kriptovaluta koja je decentralizovana, odnosno njome ne upravlja nijedna država na svetu. Nastaje specijalnim procesom u kojem na stotine računara "rudari" bitcoine, a za stvaranje jednog potrebno je i po nekoliko meseci.

Sve o bitcoinu možete pročitati OVDE.

(Telegraf.rs)