Pančevo zagrmelo: Nađa Higl nikad nije ni bila počasni građanin ovog grada!

Gradonačelnika Pančeva izjava šampionke je zbunila. On kaže da Nađa Higl nikad nije ni dobila priznanje kog se sada odriče

Nekadašnja svetska prvakinja u plivanju Nađa Higl odrekla se titule počasne građanke Pančeva, zbog činjenice da taj grad nije podržao njen projekat otvaranja škole plivanja.

Međutim, u lokalnoj samoupravi kažu da su iznenađeni takvim izjavama, jer Nađa Higl nikad nije ni bila počasna građanka Pančeva.

- Nikad nisam imala priliku da se zaposlim u svom gradu, a sada nemam priliku da, zbog svog razmišljanja koje je suprotno nečijem razmišljanju, otvorim svoju školicu plivanja - rekla je Nađa Higl, bivša svetska prvakinja u plivanju.

Gradonačelnika Pančeva izjava šampionke je zbunila. On kaže da Nađa Higl nikad nije ni dobila priznanje kog se sada odriče.

- Ona nije nikad dobila nagradu ni počasnog, ni zaslužnog građanina Pančeva. Nađa Higl je nosilac novembarske nagrade grada Pančeva. Novembarska nagrada podrazumeva određenu diplomu koju dobija za ostvarene rezultate u sportu i određenu novčanu nadoknadu - rekao je Saša Pavlov, gradonačelnik Pančeva.

Osvajačica svetskog zlata tvrdi da je dobila i novembarsku nagradu, ali i priznanje počasne građanke, ali kaže, ne može da se seti da li ga poseduje.

- Ja zaista ne znam. Ja sam te godine bila toliko u treninzima, na pripremama i sva priznanja su primali moji roditelji - dodaje.

Odnose između lokalnih vlasti i porodice Higl uzburkala je Nađina želja da na gradskom bazenu otvori školu plivanja. Novac, međutim, nije dobila jer, kako kaže, prvi čovek Pančeva, škole plivanja jednostavno - još uvek nema.

- Mi ove godine nismo dodeljivali sredstva jer Plivački klub "Tamiš" nema nijednog člana osim Nađe i Sebastijana Higla, znači nema nijednog aktivnog takmičara - kaže gradonačelnik Pančeva.

U gradu kažu da je novac iz lokalne kase dobilo svih 155 sportskih klubova u Pančevu, koji, za razliku od Nađinog, imaju upisane članove, prenosi N1.

Inače, bivša šampionka nakon osvajanja svetskog zlata uplivala je i u političke vode, tačnije Demokratsku stranku, koju je napustila i trenutno je samostalna odbornica u skupštini Pančeva. Upravo u toj činjenici vidi potencijalni razlog za uskraćivanje podrške.

- Ukoliko se ne prikloniš nekome, nećeš dobiti ništa. Ili ćeš dobiti znatno manje nego što zaslužuješ. I verujem da svi sportisti na neki način vide da su uslovljeni nekom podrškom - rekla je Higl.

U gradu kažu da je novac iz lokalne kase dobilo svih 155 sportskih klubova u Pančevu, koji, za razliku od Nađinog, imaju upisane članove.

(Telegraf.rs/N1)