CELO SELO PRAVI BURAD: Svi idu na Zlatibor, a niko ne zna za ovo prelepo mesto na 15km odatle (FOTO)

Na samo 15 kilometara od Zlatibora, selo Rožanstvo pruža turistima pravo božanstvo, kako su to pre mnogo vekova govorili prvi doseljenici u ovim krajevima

Rožanstvo se nalazi na 15 kilometara od Zlatibora. Odvajkada je poznato po proizvodnji buradi i kaca.

Jedino selo u Evropi u kojem je podignut spomenik volovima i živom rabadžiji - nalazi se u Srbiji! (FOTO) (VIDEO)

U blizini sela su Stopića pećina i banja Vapa, a kroz Rožanstvo prolazi reka Prištavica. Da je ovo selo postalo pravi turistički biser, govori i činjenica da se poslednjih godina ovde ubrzano razvija seoski turizam.

Sve više turista iz velikih gradova, ali i dece školskog uzrasta dolazi u Rožanstvo, koje trenutno ima na raspolaganju apartmane u centru sela, zatim dečje odmaralište Bela breza, kao i seosko domaćinstvo Melović u zaseoku Utrobe.

Na samo 15 kilometara od Zlatibora, selo Rožanstvo pruža turistima pravo božanstvo, kako su to pre mnogo vekova govorili prvi doseljenici u ovim krajevima. Meštanima je na raspolaganju sve – škola, vrtić, dve prodavnice, kafana, mlekara, i sve to u samom centru sela.

Po četvrti put zaredom, u dečjem odmaralištu Bela breza održava se kamp realnog aikida.

Zbog dobre putne infrastrukture, ovo selo odlično je povezano sa Zlatiborom, Užicem, Sirogojnom, što je jedan od razloga zbog koga sve više mladih ljudi ovde zasniva porodice, i što se mnogi vraćaju iz grada u potrazi za boljim životom.

(Telegraf.rs/Zlatiborski pres)