Mirović: Uskoro odluka o vanrednim izborima

- U naredna tri dana očekujemo odluku predsednika stranke Aleksandra Vučića - kaže potpredsednik Srpske napredne stranke

Potpredsednik Srpske napredne stranke Igor Mirović izjavio je da će najkasnije do subote predsednik naprednjaka Aleksandar Vučić i stranački organi doneti odluku o tome da li će se vanredni parlamentarni izbori održati 16. marta, istovremeno sa izborima u Beogradu.

- U naredna tri dana očekujemo odluku predsednika stranke Aleksandra Vučića, a veći deo članova Predsedništva se već izjasnio za vanredne parlamentarne izbore - rekao je Mirović gostujući na RTS.

Mirović veruje da će posle izborne skupštine, koja će, kako je najavljeno, doneti promene u Glavnom odboru i Predsedništvu stranke, ostati na mestu potrpedsednika.

Govoreći o kritici predsednika Srbije Tomislava Nikolića povodom rezultata akcije "Grom 2", Mirović je rekao da predsednik države ima pravo na kritiku, ali da se, s druge strane, moraju uvažiti i napori MUP-a, koji su, kako je rekao, vidljivi i merljivi.

Upitan da li je to bila kritika i na račun prvog potpredsednika Aleksandra Vučića, Mirović je rekao da se propusti mogu ispraviti, da se određene akcije moraju i pohvaliti, i ocenio da je krenula žestoka borba protiv kriminala i korupcije.

(Telegraf.rs)