SNS ide na izbore sa APPS

"SNS će dodeliti jedan poslanički mandat predstavniku Asocijacije malih i srednjih preduzeća u Skupštini Srbiji, a pri imenovanju državnih sekretara u budućoj vladi uvažiće predloge APPS-a", navodi se u sporazumu

Sporazum o zajedničkom učešću na izborima sa SNS biće potpisan sutra, potvrdili su Žarko Milisavljević i Milan Knežević, predsednik i potpredsednik APPS.

U sporazumu, u koji je "Danas" imao uvid, navodi se da će "SNS dodeliti jedan poslanički mandat predstavniku Asocijacije u Skupštini Srbiji", kao i da će "pri imenovanju državnih sekretara u budućoj vladi uvažiti predloge APPS za mesto državnih sekretara u Ministarstvu ekonomije i Ministarstvu rada".

Kako se dalje ističe u ovom dokumentu, članovi APPS nastupaće u predizbornim aktivnostima zajedno s predstavnicima naprednjaka, dok će "značajan deo uticaja ostvarivati i sami organizovanjem tribina i javnom podrškom SNS u svojim preduzećima i radnjama".

-Suštinski razlog učešća APPS-a je i činjenica da je u ovom periodu politička elita preuzela sve funkcije socijalnog dijaloga, a ovakvim delovanjem sprečena je minimalna demokratizacija industrijskih odnosa, suspendovana su osnovna prava i slobode udruživanja poslodavaca za učešćem u socijalnom dijalogu, navodi APPS u obrazloženju odluke o nastupu na izborima s naprednjacima.

Asocijacija malih i srednjih preduzeća i preduzetnika Srbije okuplja 141.000 pravnih lica i zanatskih radnji, organizovanih u 68 strukovnih i lokalnih udruženja, koja zapošljavaju 231.000 radnika.

(Telegraf.rs, foto: Milena Đorđević/ izvor: B92)