Nikolić: Informacije iz MUP cure do narko-mafije!

- Očigledno je veliki broj osumnjičenih lica obavešten, mislim da će tako proteći sve buduće akcije, ako budu izvođene na ovakav način - kaže predsednik Srbije

Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić, povodom izveštaja o akciji Grom 2, izjavio je da ni ponovljena akcija “Grom 2“ nije dala rezultate koje građani Srbije s pravom očekuju u borbi protiv narkomanije i kriminalaca koji se tim poslom nekažnjeno bave.

- Najveći narko dileri ili nisu zatečeni na lokacijama dostupnim policiji, ili kod njih nije nađeno ništa što bi bilo osnov za policijsko zadržavanje. Očigledno je veliki broj osumnjičenih lica obavešten, i mislim da će tako proteći sve buduće akcije, ako budu izvođene na ovakav način. Akciju je trebalo izvesti na način sličan hapšenju osumnjičenih za ubistvo Slavka Ćuruvije, kada je veoma mali broj najodgovornijih u državi i MUP-u znao za akciju i bio svestan odgovornosti za čuvanje informacija - rekao je predsednik Srbije.

- Pozivam MUP, posebno Upravu kriminalističke policije, da borbu protiv narko mafije sprovede bolje i efikasnije, uz visoki stepen tajnosti, kako bi rezultati bili konkretni. Očigledno je da informacije cure i da neko unapred obaveštava šefove narko mafije pa oni imaju dovoljno vremena da uklone dokaze o svojoj umešanosti u organizaciju prometa narkoticima - istakao je Nikolić.

(D. Z.)