SNS: Ugroženi se ujedinjuju protiv nas

Predsednik Skupštine Srbije i potpredsednik naprednjaka kaže da je sadašnja vlast pokazala da neće biti povlašćenih tako što je udarila na najjače

Predsednik Skupštine Srbije i potpredsednik Srpske napredne stranke Nebojša Stefanović izjavio je da očekuje udruživanje onih koji osećaju ugroženost zbog reformi i borbe protiv korupcije, a to su, kako je objasnio, tajkuni, kriminalci, korumpirani političari i svi ostali koji su u lancu sticanja bogatstva pljačkom države.

- Oni se osećaju ugroženi reformama, jer vide da se prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić ne šali i da je ovo strateški pravac zemlje. Pomak se već oseća posle hapšenja najvećih tajkuna u zemlji. Mi nikog ne proglašavmo krivim, ali postoji jasna volja države da se istraži sve što se dešavalo u prošlosti - rekao je Stefanović gostujući na televiziji "Pink".

Vladu Srbije, kako je dodao, očekuje napor da napravi sistem u kojem će se za policijske akcije saznavati nakon što se one dogode, tako što će ljudi koji na tim istragama rade biti potpuno zaštićeni od curenja informacija.

Korupcije u Srbiji, kako je konstatovao, i dalje ima, ali sadašnja vlast je pokazala da neće biti povlašćenih tako što je udarila na najjače.

- Borbu protiv korupcije prepoznao je čitav svet i zbog nje je Srbija dobila potpuno novi ugled, što je veoma važno jer strane kompanije žele da znaju da niko neće da im traži novac - kazao je Stefanović.

Rezultat odlučne borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije će, kako očekuje Stefanović, biti poboljšanje kvaliteta života građana već u 2014. godini.

(Telegraf.rs / Tanjug)