Gašić: Za SNS je važno da ima premijera

- Nama je važno da imamo mesto premijera, jer samo sa novim premijerom mogu da se ostvare brže reforme - kaže potpredsednik SNS-a

Potpredesednik SNS Bratislav Gašić kaže da je stranka dala svom lideru Aleksandru Vučiću mandat da odluči hoće li biti vanrednih parlamentarnih izbora i da je za SNS važno da ima mesto premijera.

- Mi u SNS smo dali predsedniku mandat i imamo apsolutno poverenje u njega i njegovu odluku, tako da čekamo da on zakaže sednicu Predsedništva stranke. Ako 16. marta na beogradske izbore izlazi trećina Srbije, zašto tada ne bi glasao i ostatak Srbije. Kampanja za parlamentarne izbore tako bi trajala manje od 45 dana, a Srbija bi ipak dobila vladu koja ubrzano sprovodi reforme - kaže Gašić za Danas.

On, kako navodi list, nije želeo da odgovori na pitanje ko to sada u Vladi Srbije koči reformski proces.

Gašić je naveo da SNS ima najveću odgovornost i najveće poverenje u Srbiji, ali i da srazmerno količini odgovornosti nema toliku moć i da je promena tog stanja jedan od motiva za raspisivanje prevremenih izbora.

- Nama je važno da imamo mesto premijera, jer samo sa novim premijerom mogu da se ostvare brže reforme - istakao je on.

Do kraja ove nedelje Predsedništvo Srpske napredne stranke trebalo bi da odluči da li će istovremeno sa beogradskim izborima 16. marta biti održani i parlamentarni izbori.

(Telegraf.rs / Tanjug)