U Skupštini Srbije obeležen 22. rođendan Republike Srpske (FOTO)

- Veza Srbije i Republike Srpske za nas je strateška i ona nije samo politička, ekonomska i politička već životna i ljudska - kaže predsednik parlamenta RS

Susretom predsednika skupština Srbije i Republike Srpske Nebojše Stefanovića i Igora Radojčića, članova odbora za kulturu, obrazovanje i nauku oba parlamenta, kao i koncertom Banjalučke filharmonije, hora "Obilić" i AKUD “Branko Krsmanović” , danas je u Domu Narodne skupštine obeležen Dan Republike Srpske.

Orkestar Banjalučke filharmonije i hor "Obilić" i AKUD “Branko Krsmanović” održali su jednosatni koncert u centralnom holu Doma Narodne skupštine, a izveli su, između ostalog, “Slovenski mars”, “Tamo daleko”, “Marš na Drinu”.

Prethodno su se zvanicama obratili predsednici dva parlamenta koji su poručili da su odnosi Srbije i RS na visokom nivou, ali da uvek ima mesta njihovo poboljšanje.

Stefanović je u obraćanju poručio da Beograd i Banjaluka treba da očuvaju mostove saradnje koje su vremenom gradili i podsetio na reči Ive Andrića da je “mostove mudrije koristiti nego zaoblaziti”.

Predsednik Skupštine Srbije je svim građanima RS čestitao Dan Republike, 9. januar, i naglasio da je koncert koji je Beogradu darovala Banjalučka filharmonija sa horom “Oblić”dokaz da su neke vrednosti izvan vremena i trenutnih interesa.

Predsednik parlamenta RS Igor Radojčić rekao je da RS traje 22 godine jer je to volja građana, overena međunarodnim Dejtonskim sporazumom.

- Veza Srbije i Republike Srpske za nas je strateška i ona nije samo politička, ekonomska i politička već životna i ljudska - rekao je on.

Obeležavanju Dana Republike Srpske prisustovao je i ministar spoljnih poslova Ivan Mrkić.

(Telegraf.rs / Tanjug)