U Srbiju dolaze Merkelova, Putin i Đinping

Sa Merkelovom bi srpsko rukovodstvo rezimiralo dosadašnji tok dijaloga Beograda i Prištine. Predstavila bi se i očekivanja Berlina u nastavku ovog procesa

Ruski i kineski predsednici Vladimir Putin i Si Đinpinga, kao i nemačka kancelarka Angela Merkel, posetiće Srbiju tokom 2014. godine.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić će početkom sledećeg meseca biti gost na ceremoniji otvaranja Zimskih olimpijskih igara u Sočiju kada bi se mogao sastati sa liderom Rusije Vladimirom Putinom.

Šef kineske diplomatije posetiće Beograd na proleće, a  srpski ministar spoljnih poslova Ivan Mrkić nagovestio je mogućnost da u Srbiju dođe i predsednik Đinping.

Naš šef diplomatije u narednih mesec dana ugostiće kolege iz Austrije, Švajcarske, Palestine i Kipra.

Raspored novog nemačkog šefa diplomatije Frank-Valtera Štajnmajera biće poznat do kraja januara, a moguće je da će njegova prva diplomatska misija biti upravo u ovom regionu, što podrazumeva i dolazak u Srbiju. Sa njim bi se moglo razgovarati o poseti Angele Merkel do kraja godine.

Sa Merkelovom bi srpsko rukovodstvo rezimiralo dosadašnji tok dijaloga Beograda i Prištine. Predstavila bi se i očekivanja Berlina u nastavku ovog procesa. Merkelova je u Beogradu bila avgusta 2011. i domaćin joj je bio tadašnji predsednik Boris Tadić.

(Telegraf.rs / Izvor: Novosti)